Mirasçısı olduğumuz gayrimenkulün tahliyesi
Merhaba,
Babam vefat ettiği için, kiradaki evin 4 kanuni mirasçısıyız.
Kiracıyla babamın yaptığı, aylık 250 YTL olan kontratın süresi 15 Temmuz 2006'da doldu. Yeni kirayı, aynı semtte emsalleri 400 YTL iken, 340 YTL olarak belirleyip kendisine bildirdim, daha sonrasında bir itiraz gelmedi. Ben de bu tutarı kabul ettiğini düşünüp üzerinde fazla durmadım.
23 Ağustos günü kiracı bu tutarı kabul etmediğini, 290 YTL vereceğini söylüyor. Şu an yeni kontratımız yok ve tahliye talebi için 1 aylık süre, kiracının şeytani planı ve bizim iyi niyetimizden dolayı aşılmış durumda...Bizim olan evi sahiplenmişcesine birtakım ifadeler de kullanıyor.
Ben bu zihniyette bir kiracıyı en kısa sürede evden atmak istiyorum, dediğim tutardan fazlasını ödese bile...
Bundan sonra ne yapabiliriz?
Yapılacak en kısa kontrat süresi kanunen ne kadardır?
Bir kardeşim annemle oturuyor. Bu kardeşimin ayrı evde oturma isteği gerekçesiyle yeni kontrat bitiminde tahliye talebi yapmayı düşünüyoruz. Bu gerekçe mahkemede ne kadar önemsenir?
Cevap için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar.
NOT: Bir insan ev sahibi olmak için ömrünü harcıyor. Başka biri gelip o evi adeta sahipleniyor. Bu insanın kanına dokunuyor. Kanunlar kiracıyı o kadar koruyor ki, neredeyse KOMÜNİZM'le yönetildiğimizi düşünüyorum. Kendi adaletini sağlamak isteyenleri şimdi çok daha iyi anlıyorum...