hakaret tehdit suçu ve tanığın yazışmalarını savcılıkla paylaşmak
soracaklarım var da
biri tarafından hakaret tehdite maruz kaldım.
savcılığa gidicem.
elimde beyanım ve tanık dışında delilim yok
tanık sahitlik yapmak istemiyor.
ben olayı dellilendirmek için bana yapılan bu hakaretin tehditin kendisinin duyup duymadığını sordum. olayı dellilendirdim.
1. savcılıkla tanıkla aramda gecen görüşmeleri savcılıkla paylaşırsam iletişim gizliliyi suçunu ihlalden suç işlemiş olur muyum?
2. savcılığa suç duyurusunda savcılık a yazışmaları paylaşamasam savcılık istedikten sonra savcılığa verebilirim desem? o zaman iletişim gizliyiyi sucu ortadan kalkar mı?
acil bilgi verirseniz sevinirim. yarın ya da bir kaç gün içinde suç duyurusunda bulunmak istiyorum da.
Cevap: hakaret tehdit suçu ve tanığın yazışmalarını savcılıkla paylaşmak
Acil cvp lutfen
- - - Updated - - -
Güncel .............. ....
Size hakaret / tehdit eden kişi ile olan görüşmeleriniz olsaydı sorun olmadan kullanabilirdiniz.
Ama sizin zaten hiç deliliniz yok. Sadece bir tanık var. O tanık, tanıklık yapmayı kabul etse de, bunun yeterli bir kanıt sayılacağı düşüncesinde değilim.
Ben olsam bu konuda hiç bir şey yapmam, ama bir daha benzer şey olursa onu cep telefonu v.s. ile kayda alırdım.
Bundan bir kaç ay öncede telefonla tehdit edilmiştiniz :) Konu açmıştınız demi
ben biri tarafından tehdit ve hakarete maruz kaldım.
tanık var. ama sahitlik etmiyor.
tanık sahitlik etmediyi için tanıdığı olayı gördüyüne dair whatsapp da konuşmalarımız var.
bunu bu sekil dellilendirmemin bir sakıncası var mı?
Bir kişiyle görüşmenizi kayıt altına alıp savcılığa vermeniz iletişimin gizliliğini ihlal suçunu oluşturmaz ses kaydını izinsiz almanız suç oluşturur. Watsapp veya messenger veya kısa mesaj gibi kayıtlar suç oluşturmaz çünkü yazılı görüşme yapan taraflar bunun kendiliğinden kayıtlandığını bilir bu kayıtları 3. kişilerle paylaşmak iletişimin gizliliğini ihlal suçunu oluşturur adli mercilerle paylaşmaksa suç değildir.