Cevap: gsm operatörü borcu
Alacaklı maaşınızdan 1/4 oranındaki kesintileri beklemek zorunda değil. Hele ki, maaşınızda başka haciz varsa, sıra kendine gelene kadar beklemek zorunda değil. Alacaklı alacağını tahsil etmek için en kısa ve kesin yolu tercih etmekte serbesttir.
Alıntı:
sabırsabır rumuzlu üyeden alıntı
Bugün*bir GSM operatörünün avukatı beni arayarak söz konusu operatöre olan borcumu 1 gün içinde ödemezsem adıma*ruhsatlı olduğunu öğrendikleri aracım için yakalama kararı çıkartılacağı, ve borcumu kapatana kadar bir otoparkta rehin olarak tutulacağını belirtti. Aracınıza sadece el koyacağız satma falan gibi bir işlem yapmayacağız denildi. Benim bildiğim borç ödenmezse en kötü maaşıma haciz konulur ve belirli bir miktar maaşımdan kesilir.
Avukatın dediği gibi arabama el konulması*kanuni olarak mümkün mü? işin doğrusu bana biraz garip geldi.
Borcunuz ne kadar ?
icra açılmışmı hakkınızda ?
avukat sadece parayı ödetmek için korkutmuş sizi ancak ; eğer icra davası açılırsa ve borcunuz çok ise aracınızı sattırabilirler bile....
Yaklaşık 1200 tl kadar bir borç var. Maaşımda haciz falanda yok.
Alacaklı taraf yasal takip başlattığında, seçeneklerden herhangi biri ile başlayabileceği gibi, tüm yolları birden de kullanabilir.
Ev eşyası haczi, gayrimenkul haczi, araç haczi, banka hesap haczi, maaş haczi.. bu yolların tamamını biden kullanabilir borcun en kısa sürede tahsili için, bu konuda bir sıralama yok.
Bu takip sürecinde yapılan her işlemin masrafları nedeniyle borcunuz da artacaktır.