Bilerek yalan söyleyen avukata ne yapabilirim?
iyi günler. kısaca olayı anlatayım. bina izalasyon için anlaştık. 30 mayısta bitmesi şartı ile isteyene iş bitiminden itibaren 5 eşit taksit ile ödenmek şartı ile (senet imzalanacak) bir firma ile anlaştık. firma işin %80 bitirdi geri kalanı yapmadı. ben 4700 tl senet imzaladım. sonraki hafta 600 tl kredi kartı ile ödeme yaptım. makbuz aldım. işi bitirmeyince firmayı uyardık. yapmadı. iki ay sonra bana icra kağıdı geldi. bende itiraz ettim. firma ile yapılan sözleşmeleri, makbuzları sundum. şahitte getirebileceğimi söyledim. bu dönemde ben izinli iken firma 5 ay sonra işini bitirdi. icrayı çek ödeyim borcumu dedim. avukatın parasını ver dedi. inatlaştık. mahkeme beni haksız buldu. mahkemede karşı tarafın avukatı senetin bu sözleşme için yapılmadığını 1 tl bile tahsilat yapılmadığını söyledi. hakim beni dinlemedi bile. direk kesin karar olarak birde 940 tl ceza verdi. sonradan karşı firma ve avukatla görüştüm. cezayı istemediğini, ödediğim parayı düşeceğini 7 bin lira verirsem dosyanın kapanacağını söyledi. ben bu konuda ne yapabilirim. karşı firmaya işi bitir paranı al demiştim. parasını ben kazansamda verecektim. ama şimdi fazladan para istiyorlar. mesleğini yalan üzerine kazanan bu avukata ne yapabilirim. saygılarımla
Cevap: Bilerek yalan söyleyen avukata ne yapabilirim?
Malesef bu hukuk sisteminin temeli yalana dayalıdır; doğruyu söylese kaybedecek mecburen yalan söyleyecek, tarafların amacı adil bir çözüme ulaşmak, haklının hakkını alması değil kendi yararına sonuç elde etmek çünkü. Avukata verilen görev davayı kazanmasıdır müvekkili aleyhine doğru söylemesi mümkün değil. Avukata bu bağlamda husumet yöneltebilmeniz mümkün değil siz de bir avukatla takip etseydiniz keşke davanızı. Şimdi bir avukatla görüşseniz belki menfi tespit veya istirdat davası açabilirsiniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Malesef bu hukuk sisteminin temeli yalana dayalıdır; doğruyu söylese kaybedecek mecburen yalan söyleyecek, tarafların amacı adil bir çözüme ulaşmak, haklının hakkını alması değil kendi yararına sonuç elde etmek çünkü. Avukata verilen görev davayı kazanmasıdır müvekkili aleyhine doğru söylemesi mümkün değil. Avukata bu bağlamda husumet yöneltebilmeniz mümkün değil siz de bir avukatla takip etseydiniz keşke davanızı. Şimdi bir avukatla görüşseniz belki menfi tespit veya istirdat davası açabilirsiniz.
Bunu bir avukattan duymak beni şaşırttı çünkü benim avukatım suçsuz olduğum halde sürekli "eğer suçluysanız itiraf edin, yalan söylemektense ceza almanız daha iyi" diyordu öyle berbat bir savunma yazdı ki bana işin sonunda resmen masumiyetimi kanıtlayarak beraat aldım.
Ceza davaları daha berbat zaten hemen hiç bir suçlu "yedim bi b*k çekeyim cezasını belki ders olur" anlayışıyla hareket etmiyor, daha çok "nasıl yırtarım, en az zararla nasıl kurtulurum" derdinde. Yasalar da öyle çok dolambaç imkanı veriyorki hak ettiği cezayı alan yok gibi, yargılamada en az müeyyide, infazda indirim erteleme, memleket suçlu cenneti resmen. Ha suçlu değil masumsanız yargının elinden kurtulmak için göbeğiniz çatlar, suçluya sinek vızıltısı gelen yaptırım sizin için kabustur çünkü. Ben 50 lira otopark cezası için kavga dövüş çıkarmış bir insanım mesela adam 8-10 bin lira para cezası yiyor ohh şükür diyor nasılsa ödemeyecek.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Ceza davaları daha berbat zaten hemen hiç bir suçlu "yedim bi b*k çekeyim cezasını belki ders olur" anlayışıyla hareket etmiyor, daha çok "nasıl yırtarım, en az zararla nasıl kurtulurum" derdinde. Yasalar da öyle çok dolambaç imkanı veriyorki hak ettiği cezayı alan yok gibi, yargılamada en az müeyyide, infazda indirim erteleme, memleket suçlu cenneti resmen. Ha suçlu değil masumsanız yargının elinden kurtulmak için göbeğiniz çatlar, suçluya sinek vızıltısı gelen yaptırım sizin için kabustur çünkü. Ben 50 lira otopark cezası için kavga dövüş çıkarmış bir insanım mesela adam 8-10 bin lira para cezası yiyor ohh şükür diyor nasılsa ödemeyecek.
:) Ne yazık ki haklısınız.