-
miras paylaşımı
Dedemden kalma 5 parca tarla ve zeytinlik gibi tarim arazisi var.biz toplam 9 hissedariz arazileri kendi aramizda anlastik.hisedarlar 8 tanesi 2 ser kisi 1 er tarla 1 mirascida tek tarla olarak aramizda taksim yaptik.yani tapu mudurlugune gidip arazilerdeki hisselerimizi bir birimize devir yapalim diyoruz.butun hissedarlar hisselerini birbirine devredecek.kardesiyle hisseli olmak kosuluyla bir tarlayi uzerine alacak.tarlar hic biri tarim arazisi kanununda belirtildigi sekilde yeter gelirli degil.yeni cikan tarim arazileriyle ilgili kanuna gore hissedarlar tarlalari hisseli olarak birbirine devir yapabilirmi.olmazsa çõzüm nasil olabilir.
-
Cevap: miras paylaşımı
Bu konuyla ilgili tapu mudurlugune giderek sorumun yanitini ogrendim...malesef olmuyormus.hic bir sekilde miras kalan tarim arazisi hisseli tapu olmuyormus..her tarlayi bir kisi alabilir dedi tapudaki memur..vatandasi cok zor duruma dusuruyor bu kanun...benim dedemden, babamdan kalan tarlaya devlet nasil mudahale edebilir..maksat tarim arazisi kucuk parcalara ayrilmasinmis..sen benim külahima anlat...acabavbu is kimlere rant kapisi acacak..bu saatten sonra akp ye degil oy.yagmurlu havada su bile yok...