Geriye dönük olarak çocuk yardımı alınabilir mi?
Devlet memuru statüsünde bir kamu hastanesinde hemşire olarak görev yapmaktayım. İsteğe bağlı tayin nedeniyle yol harcırahım hazırlanırken, çocuk yardımından yararlanmadığım bana belirtildi. 26/04/2005 ve 04/09/2007 tarihlerinde doğan iki çocuğum var. Eşim özel bir bankada çalışmaktadır. Devlet memuru statüsünde değildir. Konu ile ilgili olarak;
1-Geriye dönük olarak çocuk yardımını Sosyal Güvenlik Kurumundan talep edebilir miyim?
2-Konu ile ilgili dilekçeye nereden ulaşabilirim?
3-Sosyal Güvenlik Kurumundan talep edilecek geriye dönük çocuk yardımının geç ödenmesinden kaynaklı gecikme tutarı da talep edilebilir mi?
4-Sosyal Güvenlik Kurumuna konu ile ilgili manevi tazminat davası açılabilir mi?
Konu ile ilgili değerli yardımlarınız rica olunur.
Saygılarımla,
Cevap: Geriye dönük olarak çocuk yardımı alınabilir mi?
Aile yardım beyannamesi vermişmiydiniz kuruma?
Aile yardım beyannamesi verilip verilmediğini tam hatırlamıyorum. Konu ile ilgili kurumun mutemetliği ile görüşmelerimiz devam etmektedir.
Saygılarımla,
Alıntı:
saniyeturan rumuzlu üyeden alıntı
Aile yardım beyannamesi verilip verilmediğini tam hatırlamıyorum. Konu ile ilgili kurumun mutemetliği ile görüşmelerimiz devam etmektedir.
Saygılarımla,
Aile yardım beyannamesi vermediyseniz,beyannamenizi verdiğiniz ayı takip eden aybaşı itibariyle aile yardımı almaya hak kazanabilirsiniz.