-
Apartman yakıt gideri!
Merhaba
Kucuk bi kasabada 10 daireli bi apartmanda oturuyoruz 5 yıl oldu bastan beri sorun yakı gideri.
Kapıcı sadece kalorifer yakımından sorumlu
5 daire 140 metre diger 5 daire 110 metre buyuk olan kısım kucuk dairelerden 1 petek fazla bundan dolayı simdiye kadar buyuk kısım olarak biz 10 ytl fazla veriyorduk gecen sene ben bi iddiada bulundum yazın kalorifer yanmıyor biz bu farkı bunun icin veriyorsan anlamı yok dolayısıyla yazın 4 ay butun daireler aynı parayı vermeli dedik
Bu sene toplantıya katılamadım yonetici bi yerden bi kitap bulmus orda metre kareye gore giderlerin ayarlanması gerekir yazıyormus ona gore butun sene buyuk kısım kucuk dairelere gore 20 ytl her ay fazla verecekmis boyle karar aldırmıs.
Benim matıgıma gore ben evime (7) 15 petek takarım yine aynı parayımı verecem bu karara gore kapıcı herkese esit is yapıyor benim evim buyukse ben buna gore daha fazla mutahite fazla para vermisim emlak vergimi daha fazla veriyorum kucuk olan dairelerle ortak kullanım alanlarım aynı dolayısıyla sadece petek sayımız ayrı olduguna gore bu mantıkta ayarlanması gerekmezmi aidatların?
Site olsak guvenlik olsa belki tamam mal degerine gore guvenlik masrafları olur ama bizde durum farklı
Uzun oldu biraz kusura bakmayın yardımlarınız icin Tesekkurler!
-
Sayın marek, Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre ortak giderlere katılım, kat maliklerinin arsa payları oranında olmalıdır.