Cevap: Hakkım da suç duyurusu
tck da face e girmek diye bir suç yoktur. sizi neyle suçlamışlar? başkasının facebook hesabına izinsiz giriş yapmak mı (bir şekilde şifresini tahmin edip, kırıp vs)
bir de ifadede de IP adresinin benim olduğunu kabul ettim demişsiniz, neden kabul ettiniz? mart 2015 deki IP adresinizi nereden biliyorsunuz? sabit (statik) IP mi kullanıyorunuz? öyle değilse nereden bileceksiniz?
sorun büyük ihtimalle şundan kaynaklanıyor, birileri bu kızların facebook hesaplarını ele geçiriyor, onlar da şikayetçi oluyor, ve ele geçiren IP adresi sizin adres çıkıyor bunun da sebebi IP den adres tesbitinde yanlışlıklar olabiliyor, bunun başka örnekleri de var adamın alakası yok mesela x bankasına başkasının hesabına havale yapmış görünüyor internet bankacılığı ile mesela.
ha bir de wireless modem kullanıyor musunuz, belki biri sizin modem üzerinden işlem yapmış olabilir şifre koymadı iseniz veya kolay bir şifre varsa. veya komşu ile ortak kullanım var mı? tüm bu durumlarda sorumluluk modem sahibinedir.
Yerinde olsam seni götüren ve suçu kabul etmen konusunda telkinde bulunan polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunurum.
Hocam ne yapayacağımı şaşırdım madem bu iş savcılık tarafından yönlendirildi neden hala mahkeme açılmadı? Bu kadar kolay mı evime gelip önce yalan söyleyip sonra olayın gerçekçiliğini yansıtmak? Bana kapıda hakkınız da şikayet var dese sanki polislerle gelmeyecek miydim?
Alıntı:
FUB41 rumuzlu üyeden alıntı
Hocam ne yapayacağımı şaşırdım madem bu iş savcılık tarafından yönlendirildi neden hala mahkeme açılmadı? Bu kadar kolay mı evime gelip önce yalan söyleyip sonra olayın gerçekçiliğini yansıtmak? Bana kapıda hakkınız da şikayet var dese sanki polislerle gelmeyecek miydim?
Soruşturmanın hangi aşamada olduğunu öğrenmek için ya Savcılığa giderek ilgili kişilerden bilgi isteyeceksin yada Bilgi Edinme Kanunu gereğince BİMER kanalıyla Soruşturmanın hangi aşamada olduğunu soracaksınız.
Öte taraftan Suçu kabul et tarzında telkinde bulunmaları suçtur. Bu suçu işleyenleri Savcılığa şikayet etmeye hakkınız vardır.
Soruşturma sonucu ne olur? Yani mahkeme açılır mı ben daha beni şikayet edenleri bile tanımıyorum herhangi bir mahkeme durumunda nasıl cezalar alabilirim? Çok tuhafıma gidiyor yapmadığım bir şey için şu olanlara bak.
TC nizle Adliye Savcılık Soruşturma bürosuna gidip soruşturmanın ne durumda öğrenin
Hukukçu değilim ama şunu söylemek istiyorum. İnsanların bence en çok hataya düştükleri zaman heyecanlandıkları ve korktukları zamandır. Sizde haklı olarak tedirgin olmuşsunuz ve zannımca ifadenizi hatalı vermişsiniz. Keşke ifade vermeden önce bu konuda bilgi sahibi bir avukata danışsaydınız.
İnternette işlenen suçlarda proxy ip denilen bir yöntem var. Çok bilmiyorum ama farzedelim ben bu yöntemi kullanarak başkasının ip adresi ile internette gezinebilirim. Yani sizin durumunuz bu olabilir. Yinede bilen birileri ile muhakkak görüşün.
benim sorduğum soruları kaale almamışsınız. proxy ip değil olay, o başka bir olay, sorun şu ip adresinden gerçek adres tespitinde hatalar olabiliyor çünki bir IP adresi farklı zamanlarda farklı adreslere verilebiliyor. diğer bir ihtimal da kablosuz modem. bunları netleştirmeniz lazım.
size dedikleri gibi adliyeden soruşturmayı takip edin.
Cemal Gürler hocam ilk yazdığınız yorum kafamı karıştırdığı cevap veremedim.Evim de ki modem benim modemim kablosuz ama şifresi güçlü başka birinin gireceğini zannetmiyorum.Ama bu olayın gerçekleştiği vakit yani 2015'in mart ayında amcamlarla oturuyorduk o senenin yaz ayında ayrıldık başka bir yerden ev aldık.Yani ben bu işi amcamlardeyken yapmışım.Ama bana dedikleri tarih de çalışmaktan zaman bulamayıp doğru düzgün internete bile giremiyordum.Ve beni bulmak için halamlara amcamlara ve teyzemlere gitmişler yok burada mülteci yaşıyor mu diye sormuşlar hepsine.Yarın adliyeye gidip bilgi alacağım.