Lojman tahsisi ve kira sözleşmesi
Merhaba arkadaşlar.Şu anda mehmetçik vakfına ait bir (7 aydır) evde kiracıyım.Eve taşınmadan önce 1 yıllık kontrat imzaladım.Fakat kurumum bana lojman tahsis etti.
Vakıf ile imzaladıgım kontratta 1 yıl dolmadan çıkarsanız yeni kiracı gelene kadar kira ödemeye devam edersiniz diyor.
Şimdi bu durumda ne yapmak lazım.Kurumun verdiği lojmandan dolayı vakıf bu maddeyı işletemez değil mi?Sonuçta lojman ha diyince çıkmıyor.
Yardımcı olursanız ve yol gösterirseniz sevinirim.
Cevap: Lojman tahsisi ve kira sözleşmesi
Doğru söylemişler,Kira Kontratı bitene kadar ya oturmak zorundasınız Ayrılırsanız Kira sözleşmesi bitene kadar kirayı ödersiniz. Yada siz bir Kiracı bularak Mal sahibi ile anlaşıp Sözleşmeyi yeni kiracı üzerine yaparsınız.
Ama burada ben başka bir eve taşınmak için taşınmıyorum.Zaten karşıyımdır böyle duruma.Fakat burada lojman olayı var.Lojman istediğin anda çıkan istediğin anda olabilen bir durum değil.Lojman için farklı bır uygulama oldugunu düşünüyorum.
Alıntı:
bursercan rumuzlu üyeden alıntı
Ama burada ben başka bir eve taşınmak için taşınmıyorum.Zaten karşıyımdır böyle duruma.Fakat burada lojman olayı var.Lojman istediğin anda çıkan istediğin anda olabilen bir durum değil.Lojman için farklı bır uygulama oldugunu düşünüyorum.
YOK.
Lojman tahsis edilmek kiracıya sözleşmeyi fesih hakkı vermez.
Alıntı:
bursercan rumuzlu üyeden alıntı
...Lojman için farklı bır uygulama oldugunu düşünüyorum.
Yanlış düşünüyorsunuz.