12 Yaşından Küçüklerin İşyerine Girmesi Hakkında
Merhaba Sayın Üyeler,
İnternet kafe işletiyorum.Denetlemeci ekip 12 yaş altı cocuk olursa yanlarında velileri olacak diyor. Yönetmelikte de 12 yaşından küçükler ancak, yanlarında veli veya vasileriyle işyerlerine girebilir diye bir madde var.
Müşteri çocuğunu işyerine bırakıp gitmek istiyor.(20 metre yan taraftaki çay ocağındayım) yada (Pazara gidiyorum 1 saate geleceğim) vb..
Ben bu velilerden kimlik fotokopisi,telefon numarası ve kendisi bıraktığına dair yazılı bir kağıt ve imza alsam,Kamera kayıtlarından da belli velisinin getirdiği, bu durumda ceza alırmıyım eğer ceza alırsam bu cezanın iptali olurmu?
Kıymetli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: 12 Yaşından Küçüklerin İşyerine Girmesi Hakkında
Alıntı:
ihsan1987 rumuzlu üyeden alıntı
Yönetmelikte de 12 yaşından küçükler ancak, yanlarında veli veya vasileriyle işyerlerine girebilir diye bir madde var.
Ben bu velilerden kimlik fotokopisi,telefon numarası ve kendisi bıraktığına dair yazılı bir kağıt ve imza alsam,Kamera kayıtlarından da belli velisinin getirdiği, bu durumda ceza alırmıyım eğer ceza alırsam bu cezanın iptali olurmu?
Bu yazılı kağıt ve imza sizi cezadan kurtarmaz.
Aldığınız cezanın iptal edilmesini sağlamaz.
12 yaşından küçük çocuğun velisi bizzat yanında bulunmalıdır. İnternet cafenizde tuvalet varsa, o tuvalete gittiği zaman çocuk bilgisayarın başında olmamalıdır.