Kullanamadığım yıllık izin ücretini vermiyorlar ?
Merhaba bugün başımdan geçen bir olay hakkında siz değerli üstadlardan bilgi almak isterim umarım sorumun cevabını alabilirim.
13 aydır bir firmada çalışıyorum ilk ünvanı limited şirketi sonra anonim şirketi olan bi firma.
Yaklaşık 4 ay önce şirket merkezi taşındı ve taşındığı günden bi kaç sonra tüm çalışanların SGK girdi çıktı yapıldı tabi bu neden sorusunu firma yöneticilerine sorduğumuz da şirket merkezi değiştirildiginde girdi çıktı olarak görünebilir denildi ve hiç bir hakkınız yanmayacaktır denildi firma tarafından .(. Ne kadar doğru bilinmez)
1.1.2017 tarihin de ihbar süremi başlatıp dilekçemi verdim ve verirken kullanmadığım yıllık izin ücretini çıkış tarihini de talep ettiğimi söyledim ve konu kapandı . Aradan bi kaç gün geçti yönetici çağırıp yanına performans alamıyoruz senden deyip 24.1 tarihin de çıkabilirsin dedi , tabi ben hayır ay sonuna kadar çalışmalıyım deyince yok denildi bir hafta biz izin veriyoruz dedi öyle olması gerekiyor denildi konu kapandı
Bugün yani 24.1 yönetici yanına gidip prim hakedişimi aldım ve daha sonra yıllık izim ücretini talep ettiğim de vermiyoruz denildi vermiycez denildi bunun üzerine fazla uzatmayıp konuyu çıktım ofisten . Üstadlar ben kanunen bana tanımlı hak olan yıllık izin ücretimi nasıl alabilirim.kanuni yolla nasıl alabilirim beni aydınlatabilirmisiniz.
Sayglarımla
Cevap: Kullanamadığım yıllık izin ücretini vermiyorlar ?
İşe başlama tarihiniz nedir?
1.11.2014 tarihin de giriş yaptım
Is mahkemesinde dava acarak alabilirsiniz.
Merhaba , işe giriş tarihim 1.12.2015'tir
- - - Updated - - -
Merhaba
SGK yı aradım , öyle birşey olamaz dedi davadan önce bize şikayette bulunabilirsiniz denildi ilk adım olarak SGK yamı şikayet ederek başlamalıyım
Sözleşme sona erdiğinde varsa kullanılmamış izin süresine ait ücretlerin ödenmesi gerektiğini SGk biliyor, siz biliyorsunuz, işveren biliyor, ama buna rağmen ödemiyor işvereniniz izin süresine ait ücretinizi.
Şikayette bulunduğunuzda, kurum işverene izin ücretinizi ödemesi gerektiğini, size de dava açabileceğinizibildiren bir yazı gönderecek.
Herhangi bir yaptırımı yok.
Alacağınız olan izin ücretinizi almanıza imkan tanıyacak 2 yol var, ya işveren kendiliğinden ödemek isteyecek, yada mahkeme kararıyla haklılığınızı ıspatlamanıza rağmen ödemezse, icra yoluyla siz tahsil edeceksiniz.