bilgim olmadan hesabımdan EFT yapılması
17.01.2017 tarihinde kendisini müşteri temsilcisi olarak tanıtan bir bayan telefonla aradı hesabımdan eft yapılmaya çalışıldığını iptalı için onay vermemi söyledi söyleneni yaptım ve hemn banka subeme gittim yapılan kontrolde hesabımdan toplam 12800 tl eft yapıldığını öğrendim .Bankaya itiraz dilekçesi verip savcılığa da şikayette bulundum şikayet dilekçemin bir örneğini de banka şubeme verdim.Benim mağduriyetim banka tarafından giderilir mi ? yoksa savcılık kararımı beklenir ? banka ödemeyi kabul etmez ise ne yapmam gerekiyor ? değerli görüş ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Cevap: bilgim olmadan hesabımdan EFT yapılması
Alıntı:
e.mağdur rumuzlu üyeden alıntı
17.01.2017 tarihinde kendisini müşteri temsilcisi olarak tanıtan bir bayan telefonla aradı hesabımdan eft yapılmaya çalışıldığını iptalı için onay vermemi söyledi söyleneni yaptım ve hemn banka subeme gittim yapılan kontrolde hesabımdan toplam 12800 tl eft yapıldığını öğrendim .Bankaya itiraz dilekçesi verip savcılığa da şikayette bulundum şikayet dilekçemin bir örneğini de banka şubeme verdim.Benim mağduriyetim banka tarafından giderilir mi ? yoksa savcılık kararımı beklenir ? banka ödemeyi kabul etmez ise ne yapmam gerekiyor ? değerli görüş ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
değerli üyemiz ; öncelikle geçmiş olsun
peki eft yapılan aynı günmü bankaya itiraz ettiniz yoksa zaman geçtimi ?
eğer aynı gün yaptıysanız iptali gerçekleşir diye düşünüyorum. (tabiki bankadan bankaya değişkenlik gösterebilir.)
savcılıktan karar gelse bile bankanızdan eft çıkışı oldu ise bankanız herhangi bir işleme karışmayacaktır. çünkü sms ile onayınız mevcut olduğundan dolayı ancak alan kişiyi savcı bulduktan sonra hukuki yollardan biraz sürer ama alırsınız paranızı...
"onay vermemi istedi" derken? Nasıl onay verdiniz?
Bankanın gönderdiği mesajı telefona tuslattilar
- - - Updated - - -
Nerdeyse aynı dakikalarda şubeye gittim durumu anlattım malesef eft gedceklesmis
Arayanın banka olduğundan, mesajın size gerçekten banka tarafından gönderildiğinden, ve mesajın 3D onaylama mesajı olmadığından emin misiniz?
Emin bey dün gece bende buna benzer bir olayla karşılaştım, banka mobil sube sayfası meğer sahteymiş gelen dogrulama msjını da gönderdim ve dolandırıcılar hesabımdan 1500 tl eft yapmış. Benim size sorum şudur yaklaşık 6 ay önce karşılaşmıssınız bu talihsiz olayla bu süreçte neler oldu ve paranızı geri alabildiniz mi? Aldıysanız ne kadar sürdü?