Cevap: Basit Usul Cinsel Taciz
Öncelikle şunu belirteyim vücuda temas olduğu andan itibaren suç cinsel saldırı suçuna döner.Cinsel taciz herhangibi dokunma söz konusu olmaz.Nitekim bu durum cinsel tacizin düzenlendiği madde gerekçesinde de şu ifadelerle doğrulanmaktadır"Cinsel taciz, kişinin vücut dokunulmazlığının ihlâli niteliği taşımayan cinsel davranışlarla gerçekleştirilebilir"Sizin bu iddianız karşısında karşı taraf kuvvetle muhtemel iftira diyecektir.Yargıtay ise bu tür bu durumlarda iftira atmak için sebep var mı buna bakmaktadır.Zaten bu tür suçlar failin yakalanabilme korkusu sebebiyle çok ulu orta işlenebilecek suçlar değildir.Mahkemelerde Yargıtayda bu durumun farkında olması sebebiyle yargı kararlarıyla bir takım kıstaslar gelişmiştir.Genelde bu suçlarda mağdurun yanında bir tanık veya söylediklerini destekleyecek biri bulunmaz.İşte bu tür durumlarda genel mağdurun iftira atmak için sebebi yoksa yani arada husumet vs gibi bir durum yoksa bu gibi hallerde ceza verilmesi yoluna gitmektedirler.Hatta okumuş olduğum bir Yargıtay kararında iftira attığı iddia edilen kişinin üniversite mezunu olması sebebiyle toplumda ki statüsünü de dikkate alarak iftira atmasının kendisi için aleyhe bir durum olduğunu ifade ederek faile ceza verilmişti.Ceza Genel Kurulu kararıydı.İfade verirken eğer avukat ataması yapılmasını istediyseniz size en detaylı bilgiyi o verecektir.Geçmiş olsun
Tesekkurler ilginize, soyle bir sey daha sormak istiyorum. Bir arkadasimla gidip dukkaninda ses kaydi alsam bana yaptiklarina dair , bu bana arti bir sey kazandirir mi delil acisindan? Bunun psikolojik kismi ne olacak, kendisine zarar vermem durumunda bana cezai islem uygulanir mi ya da onun durumu hafifletilir mi ?
65 yaşındaki bir kişinin cinsel tacizde bulunup sizi zorla öpmeye kalktığında ,siz ona bir karşılık verdiniz mi ?.Tırmıklama.kendini savunma,veya kafasına bir şey atma vs .Keşke böyle bir zarar verseydiniz.elinizde sağlam Delil olurdu Karakoldan Memur o kişiyi hastaneye götürüp Tırnak izi vs tespit yaptırırdı.
Geçmiş olsun
Tesekkurler. Sadece ittirip bagirip dukkandan cikmis bulundum (simdiki aklimla yasasam yikardim orayi) olayi bi 10 dakika idrak edemedim zaten sok durumuna girmistim.
Bu kadar da taraflı olması Yargıtay'ın malesef erkekleri korkutuyor.
Şahsen ben, (bu konuda) kadın erkek cocuk farketmeksizin birisinin çıkıp da iftira atacağını düşünmüyorum. Önüne gelen hastalıklı kişiler seni köşede sıkıştırıp gitsin, delil yok densin ceza almasın.Sen de bozulan psikolojinle otur. Bunu da ben algılayamıyorum
Alıntı:
Bsrd rumuzlu üyeden alıntı
Şahsen ben, (bu konuda) kadın erkek cocuk farketmeksizin birisinin çıkıp da iftira atacağını düşünmüyorum. Önüne gelen hastalıklı kişiler seni köşede sıkıştırıp gitsin, delil yok densin ceza almasın.Sen de bozulan psikolojinle otur. Bunu da ben algılayamıyorum
Bazen iftiraya maruz da kalabilenler var Kiracı bir bayanın kirayı almaya gelen 78 yaşındaki adamı,bana cinsel saldırıda bulundu diye şikayet etmesi gibi.
Yargıtay'ın bu görüşü tartışmaya açıktır.Ancak bizzati bu iftiraya maruz kalan insanları gördüm.Kız ağzıyla iftira attım demiş.Duruşma tutanaklarına da bu durum işlenmiş.Demek istediğim çok iyi tahlil edilmesi lazım.Beden ve ruh sağlığınızın bozulması cezayı arttıran bir sebeptir.Hatta bu durum bile bazın başlı başına suçun işlendiğine kanıt sayılabiliyor.Cinsel suçlarda muhakeme diğerlerine nazaran biraz daha farklı yürüyor.
Alıntı:
Bsrd rumuzlu üyeden alıntı
O zaman müjdeyi vereyim yanlış düşünüyorsunuz hatta dünyadan bihaber yaşıyorsunuz.