İcra Dairesinde Art niyet Aramalımıyım?
Merhaba Değerli Arkadaşlar
Bakırköy 15. İcra Dairesi Tarafından ihale edilen Araç satış İhalesi 2 .ci ihaleye çıktığını görüp Üyap üzerinden teminat yatırarak uyap üzerindeki ihalede en yüksek teklifi verdim.
1.İhale Tarihi : 14/12/2016günü, saat 10:10- 10:20arası.
2.İhale Tarihi : 30/12/2016günü, saat 10:10- 10:20arası.
Fakat Uyap üzerinden takip ettiğimde bir sonraki gün ve takip eden günlerde ihaleye en yüksek teklif veren görünmeme rağmen ihale sonuç bilgisi yer almamıştır. 7 günü ilgili icra dairesine giderek dosya numarası ile ihale detayını sorduğumda ihalenin iptal olduğunu söylediler aracın ortada olmadığı için satılacak araç yok dediler. mevcut katılımcı olarak dosyayı görmek istediğimde dosya kapandı denilerek 7 gün sonunda yatırmış olduğum teminat tarafıma iade edildi.
Bugün Üyap portalda dolaşırken bahsi geçen araç satış ihalesinin farklı bir icrra dairesi tarafından daha yüksek bir bedel tespiti yapılarak satışa çıkarıldığını gördüm sorum şudur;
icra dairesinin askı listesinde mevcut olan ihale bilgisi askıda görüldü şeklinde olmasına rağmen , olmayan bir aracı satışa çıkaramayacaklarına göre satış iptal sebebi inandırıcı gelmedi.
fiziki ortamda katılım olsun yada olmasın ihale sonucunda uyap üzerinde hiç bilgilendirme yapılmaması ve bahsi geçen aracın başka bir icra tarafından satışa çıkarılması beni tedirgin etti. bu konuda icra dairesinin satış ile ilgili art niyetli bir taavrı varmıdır hukuki işlem başlatmaya gerek varmıdır.
Saygılarımla
Cevap: İcra Dairesinde Art niyet Aramalımıyım?
İcradan satılacak aracın yedieminde hazır bulunması gerekir. Aracın ortadan yok olması ilginç. Belki bilmediğimiz başka bir durum olmuştur ancak ben olsam ben de kuşkulanırdım.