Sigortasız İşçi Çalıştırmak Deneme Süresi
Merhaba arkadaşlar eşim yeni bir işe girmek istedi bir iş bulduk 2 gün deneme yapacağız dedi, eğer işi yapamazsan bu deneme süresince para vermem yaparsan devam edersin dedi. İş çok zordu pastane de imalatını falan yapıyorlardı sigortasız ve 1200 tl maaş, 4 gün çalıştıktan sonra ortamını beğenmediği için işten çıktı patron 80 TL veririm demiş patrona 4 gün çalıştı eğer memnun kalmazsan vermeyecektin dedim net bir şey söylemedi yarın gel al dedi. Yarın oldu gittim yokmuş sonraki gün gittim 2 saate gelecekmiş kasadan vermiyorlar tabi sonraki gün gittim sonunda oradaymış bu sefer yine yarın gel dedi. Bende sinir oldum hem günlük 20 TL ye çalıştırıyor hemde parasını vermeye tenezzül etmiyor bende aradım şikayet ettim amcama şikayet ettiğimi söyledim bir şey yapmazlar deneme süresi der yırtar dedi ya diğerleri dedim bir kılıf uydurur dedi doğru mu bu ?
Cevap: Sigortasız İşçi Çalıştırmak Deneme Süresi
"Deneme süresi" diye bir şey var, ancak bu deneme süresinde sigorta da daha ilk günden yapılır, ücret de ilk günden itibaren ödenir. Deneme süresinin anlamı, işçi ya da işveren isterse bu süre içinde işi bırakabilir / işçiyi çıkartabilir ve tazminat ödenmez. Yoksa ücret ödenmez diye bir şey de yok, sigorta yapılmaz diye bir şey de yok.