Zarara uğradım dava açsam kazanırmıyım
Merhaba motorsikleti komşuya satacakdım kapora verdi gerisini maaşını alınca vereceğini söyledi ben evde yokken anahtarı evden annemden denemek için alıyor ve motoru bir başkasına satıyor motor benim deyip sonra sattığı kişi ceza yiyor ehliyetsiz kullanmaktan banada ceza geliyor aylarca motoru geri almaya çalıştım motoru geri getirdi ben almaktan vazgeçtim dedi cezayı ödeyeceğini söyleyerek beni oyaladı sürekli ceza 1300 tl den 3100 tl oldu motora müşteri çıktığı halde ceza yüzünden satamadım kaldı elimde şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim dava açarken buna zararlarımı karşılayabileyim
Cevap: Zarara uğradım dava açsam kazanırmıyım
İddialarınızı nasıl kanıtlayacaksınız bunu düşündünüz mü? Çünkü motorunuz çalınmış, aylarca ortalıkta yok ve siz bundan dolayı bir suç duyurusu bile yapmamışsınız. Hiç inandırıcı değil.
Motorun evden anahtarını alıyor annemden isteyince geri getircem diyor ceza gelene kadar başkasına sattığından haberim yoktu sattığı kişiyede motor benim diyerek para almış ceza yediğinde ortaya çıktı sattığı kişi şahitlik yapar
Motorlu taşıtlar yasal çerçevede noterde alınır satılır.Siz yasal çerçevenin dışında kalmış gözüküyorsunuz.Şimdi resmen devlete karşı borçlusunuz.İcra kapıya dayanınca bu anlattıklarınıza kulak verecek icra memurları bulamayacağınız kesin.Borcu ödeyip karşı taraftan istemeye kalkabilirsiniz ancak bu miktarlar için resmi bir belge gerekli, o oraya geldiydi, anahtarı aldıydı, öbürüne şu zaman verdiydi, ben şurdaydım o burdaydıyla bir şey çıkarmak şöyle dursun bu durumu dinleyecek bir merci dahi bulmak çok uzak bir ihtimal.