babam benden mal kaçırabilir mi?
Merhaba ben 20 yaşında bir kızım, üniversite öğrencisiyim.
Annem ile babam ben 1 yaşından beri ayrılar.
Babam yeniden evlendi ve bu evlilikten bir kızı daha var. şuan 14 yaşında.
Ben babam ile görüşmüyorum aramız iyi değil.. yeni eşiyle zaten hiç iyi değil benden nefret ediyor.
Anne tarafımdan hiç bir zaman bana miras kalmayacak, kendisinin hiç bir şeyi yok, 0.
Babamın kendi üzerine bir şeyi yok. Zamanında varmış ama hepsini satmış, borç yapmış vs.
Lakin Babamın babası, yani dedemin 4 evi, arsası bahçeleri vs. var..
Dedemin 2 çocuğu sadece Babam ve Amcam var, 2 kardeşler.
Ve dedem artık çok yaşlandı ne yazık ki, ona bir şey olursa ancak o zaman Babam mal sahibi olabilecek.
Lakin, babam ve yeni karısı beni yok saydıkları için, bu malları bir şekilde kaçıracaklarını düşünüyorum, hayır bundan eminim.
Annem de, etrafımdaki herkes de bundan emin.. muhtemelenkarısının üzerine geçirebilir.. ya da bunun gibi bir durum oluşabilir.
Merak ediyorum, şu hayatta bir dikili ağacım olur mu acaba bu ailede? ben sevgilerinden çoktan geçtim lakin, en azından kan bağı
nedeniyle hakkım olan mirası alabileyim ki benim de düzgün bir yaşantım olabilsin. şimdiden çok teşekkür ederim.. ilk defa bir hukuki
forum sitesine derdimi anlatıyorum, eğer üslubumda bir yanlışlık varsa bunun içinde af diliyorum..
Cevap: babam benden mal kaçırabilir mi?
Babanız üzerinde ki malları,eşine,kızına,yakın akrabalarına devrederse sizin yapılan bu işlemlere itiraz hakkınız olur.Ancak babanız ölmeden herhangibi bir durum ileri sürülmez.