Kaçak Evini Kiraya veren Ev Sahibi
Merhabalar olayı kısaca açıklamaya çalışacağım,
Kiralık eşyalı ev ararken teras katta bir ev bulduk ve görüşmeye gittik, ev sahibi kiralanan teras katının hemen altındaki dairede oturuyormuş, teras kattaki kiralık ev ise 3+1 geniş eşyalı bir ev.
Konuştuk anlaştık 1100tl kira dendi sözleşme yaptık. (1 yıllık)
Aradan 1 ay geçti ben adres evin adresini vermek için sözleşmeye baktım fakat kapı no yazmıyordu, biraz araştırınca olayı çözdüm.
Evsahibi dublex olan evini zamanla çocukları üniversiteye gitmesiyle merdiveni kırdırıp, içine ev eşyaları alıp ve dış kapı aldırıp bir daire yapmış.
Fakat bu daire ayrı bir daire olarak gözükmüyor, internet bağlatacaktık, daire numarası çıkmadı, su ve elektrik sayaçlarımız bile ayrı değil, aynı sayaçlar üzerinden tahmini para ödüyoruz. Kirayı asla havale ve eft istemiyor elden istiyor.
Ben olayı anlasamda birşey demedim fakat ev sahibinin hanımı köpek var diye evden çıkın dedi.
1) Şimdi köpek var diye evden çıkarma hakları varmı bu ayrı konu bunuda cevaplarsanız sevinirim.
2)1 Yıllık sözleşmemiz var ama bu sözleşme sanırım geçerli falan değil, öyle bir daire yok çünkü, yani ben şuan kira mira vermeden evi terkedip gidersem arkamdan bir işlemde yapamaz sanıyorum.
3)Ayrıyetten beni kaçak evden atmaya çalışıyorlar, şikayet etmemden korkmuyorlar mı?, bunun bir cezası yokmu?
Yani benden evden atmayı göz alabilirler mi?
Teşekkürler.
Cevap: Kaçak Evini Kiraya veren Ev Sahibi
Kişinin evinin bir odasını veya bir kısmını kiralamasına engel bir mevzuat yok.
Kira kontratı varsa, kirayı tahsil için icra takibi yapabilirler.
Yapılan tadilat iskana aykırı ise, şikayet üzerine belediye idari para cezası kesip eski hale getirmesini isteyebilir.