-
Kaçakçılık
Babamın 35 yıl önce almış olduğu hurda halındeki motorsiklet çalınnmış. Dahasonra polisler tarafından bulunmuş ve ruhsatı olmadığı için babam mahkemedeyargılanmış. kaçakçılık suçundan 8.5 milyar lira cezaya çarptırılmış 10 gün içinde ödenmesi istenmektesdir.motosiklete biçilen değer değerinin çok üstündedir karara nasıl ve nereya itiraz edeceğim 10 gün sonundamı avukat tutup temyize gideceğiz.Yardımlarınız için Teşekkürler
suat
-
mışlı muş lu anlatımınızdan olaya pek vakıf değilsiniz sanki. Kaçakçılık suçundaki para cezaları bildiğim kadarıyla değerin üç katı kadar kesiliyor.
Dava süresince neden avukat yardımı almadınız ki ?
Bence 10 günü beklemeden hemen hükmü veren mahkeme ye itiraz etmeniz gerekmektedir. Ancak bu konuda vakit geçirmeden bir avukat desteği almanızda ve itiraz dilekçesinin o avukat tarafından yazılmasında çok büyük hukuki yarar var. Kaldı ki gerekçeli hüküm geldikten sonra da itirazdan dolayı yargıtaya yapacağınız başvuru çok önem taşımaktadır. Bundan dolayı kulaktan dolma yarım yamalak bilgilerle işinizi riske atmayın bir avukata başvurun derim ben... Temyiz süresini aşmadan önce itirazınızı süratle yapınız.
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum
-
[
T.C OF CUMHURİYET SAVCILIĞINA
İlgi: 27.04.2004 Tarihli 2003/729 numaralı Trabzon Asliye Hukuk Mahkemesinin tarafıma göndermiş olduğu Kararı
Bilgi İçin:Liman İçi Gümrük Başmüdürlüğü
İlgili ceza tutanağınızda bahsi geçen konu ile alakalı 8.258.112..000 Türk Lirası para cezasına çarptırılmış bulunmaktayım. Bahsi geçen motosiklete Liman içi Gümrük Başmüdürlüğü tarafından biçilmiş olan değer 2.752.704.000 TL'dır. T.C Of Cumhuriyet Savcılığı'nın bilirkişi heyetinin vermiş olduğu değerde 150-200 Milyon civarındadır. 35 yıllık atıl bir durumda olan kullanılmayan hurda halindeki bir motosiklete biçilen değer Gerçek değerinin çok üstündedir. Durumun yeniden gözden geçirilmesini, motosikletin değerinin yeniden hesaplanmasını istemekteyim.
Bununla birlikte, hurda haldeki motosikleti almış olduğum şahıs vefat etmiş varisleride konuyla ilgilenmemiş kendilerini muhatap kabul etmemişlerdir. Söz konusu sahibi olmadığım ve trafiğe çıkmadığım hurda bir motosikletten dolayı kaçakçılık suçundan mahkemeniz tarafından verilmiş olan ceza kararının temyizine başvuracağımı bilgilerinize arz ederim.
EK: Trabzon Asliye Hukuk Mahkemesinin Ceza Metni
suat
-
güzel bir yazı ama sanıyorum ki yeterli değil;
Mahkemenin vermiş olduğu karara itiraz edeceğinizi belirtmişsiniz bilemiyorum bunu itiraz kabul ederler mi ?
İtiraz kesin ve anlaşılır olmalı bence dolayısı ile süreniz dolmadan ilgili kararı hukuki bulmaduığınızdan dolayı itiraz ettiğinizi belirten bir dilekçe yazmanızda yarar var.
Rakamlara bakıldığında dediğim gibi biçilen değerin tam 3 katı para cezasına çarptırılmışsınız...
hukuki yardım almanızda yarar var..
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum