Maasima gelen haczi icin iztiraz
Borclu annem kefil ablam olmasina ragmen Annemin borcu yuzunden maasima haciz geldi ve maasimin 4/1 kesiliyor Benim hic bir imzam olmadigi halde hatta borcun yapildigindan yillar sonra haberim oldugu halde annem borcu kabul edip avukatla konusttugu halde halen benden talep ediliyor bu borc istanbulda yapilmis bense bursada yasiyorum asgari ucretle calisiyorum ve maasim kesiliyor su an cok zor durum dayim buna bursadan itiraz edebilirmiyim ve nere basvurmaliyim nasil bir yol izlemeliyim
Cevap: Maasima gelen haczi icin iztiraz
Daha önce bu konu hakkında yazdıklarınıza verilen cevapları tekrar okuyun.
Mesela Şenol Eker şöyle yazmış:
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
İlk mesajınızda "hiç bir bildirim yapılmadan" demiştiniz ama şimdi de "dört ay önce kağıt gelmişti" diyorsunuz.
Eğer o "önemsemediğiniz" kağıt geldiğinde buraya yazsaydınız, "hemen icra dairesine gidip benim böyle bir borcum yoktur diye itiraz edin" diyecektik, siz de icra dairesine uğrayıp itiraz ettiğinizda icra işlemi sona erecekti.
Dört ay önce umursamadıysanız, borcu "evet, benim borcumdur" diye kabullenmiş oldunuz. Şimdi ödeyeceksiniz.
İşvereniniz maaşınızın dörtte biri ile ikramiye prime v.s. gelirinizin tamamını sizden keserek alacaklıya verecek. Eğer vermezse patronunuza icra gelir.
Şimdi yapabileceğiniz tek şey dava açmak ama zahmetli ve uzun bir iş bu dava. Muhakkak avukat ile takip edeceksiniz. Avukata vereceğiniz parayı geri alamayacaksınız. Eğer davayı kaybederseniz mahkeme masraflarını ve karşı tarafın avukat ücretini ödeyeceksiniz. Bu sırada da bocu ödemeye devam edeceksiniz.
4 ay önce icra dairesinden ilk tebligat geldiğinde, bunu önemseyip 7 gün içinde itiraz etseydiniz bu problem ile uğraşmayacaktınız.
Şimdi yapabileceğiniz şey menfi tespit ve istirdat davası açmak olabilir, ama onun astarı yüzünden pahalıya gelebilir.
Burada eksik anlattığınız bir şey yüzünden o davayı da kaybedip bir de üzerine karşı avukatlık ücreti ve yüzde 20 inkar tazminatı ödemek durumunda kalabilirsiniz.
Anne ve ablanızın borcu olduğuna göre bunu daha fazla büyümeden kapatmak ve onlardan talep etmek en mantıklısı.