-
Kentsel dönüşüm
Merhaba,
Bilgi almak istediğim bir konu var,kentsel dönüşümden yararlanıp annemizin şuanda oturduğu evin yerini müteahhit vermek istiyoruz arsanın 1/2'si annemizin üzerine diğer 1/2'si vefat eden babamızın üzerineydi biz 4 kardeşiz
kardeşlerden biri vermek istemiyor konuşarak anlaşamadık henüz hukuk yolu nasıl çözüm bulabiliriz? Biraz araştırmalarıma dayanarak konuşuyorum ne kadar doğru bilmiyorum ama çevre ve şehircilik bakanlığı bu türlü durumlarda arsayı vermek isteyenler imza atıp arsayı vermek istemeyen kişiye noter aracılığı ile ihtar çekiyormuş 15 gün içinde dönüş olmaz ise çevre ve şehircilik bakanlığı pay sahipleri arasında açık arttırma ile yeri vermek istemeyen kişinin arsasını satıp parasını iletiyormuş doğru mudur ? Ben bu öğrendiğimi müteahhit söylediğimde açık arttırmaya vermek istemeyen kişininde katılıp fiyatı arttırabileceğini dile getirdi ?
ilginiz için teşekkür ederim
-
Cevap: Kentsel dönüşüm
Riskli yapı raporundan sonra kentsel dönüşüm için başvurulduğunda , buna onay vermeyen hisse sahibinin hissesi bakanlıkça satın alınır, kentsel dönüşüm işlemi gerçekleşir ve bakanlığın aldığı hisse de hazine adına kaydedilir.
-
Cevap: Kentsel dönüşüm
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim bir sorum daha olacak,
arsa karşılığı anlaştığımız daire sayısı örnek veriyorum 5 di herkese birer tane daire oluyordu, pay hazineye geçtiğinde dairenin 1 tanesi hazineye mi geçmiş oluyor ?
Birde vermeyen kişinin itiraz hakkı var mı ? mahkeme ne kadar sürer yada mahkeme açılıyor mu ?