Merhaba, kısa bir sorum var.
2009 da Mali müşavirlik ve açık öğretim kursuna yazıldım. Taksitle ücret ödeyeceğim için senet imzaladık. (tarih veya vade var mıydı hatırlamıyorum) aylık 275 TL civarında bir ödeme planı çıkardık. 2010 Haziran ayında ben mezun oldum ve askere gitmek zorunda kaldım. (borcum duruyordu).
2012 veya 2013 de muhtemelen 2012 de borcu dayımla beraber gidip kalan 1510 lira borcumu ödedim. Olayı hatırlamamın sebebi 10 liralık pazarlıktı. Bana ödeme dekontu gibi bir şey verdiler. Senedi ise 2-3 gün içinde gelip alabileceğimi söylediler. Tabi bu rahatlıkla bunu unuttuk.
Yıl 2016 bu borcu ödememi aksi taktirde senedi icraya vereceklerini söyledi avukatları. Şaşırdım, kurum müdürüyle konuştum ödememişsin dedi. Nasıl olur derken yukarıdaki mevzuları anlattım. Arşive bakayım dedi ama bir daha haber vermedi. Avukat tekrar tekrar beni aradı.
Ne yapacağımı bilmiyorum nasıl hareket etmeliyim? Zaman aşımı konusu nedir? lütfen bana bir yol gösterin. çocuğum doğacak bu borç bana çok büyük sıkıntı yaşatır ne yapacağımı bilemiyorum.