ipotekli evin sonradan aile konutu şerhi konması, haciz ve sonrasında boşanma
merhaba,
Açıklama:
Bir süre önce evli iken mortage kredi ile ev aldık, fakat daha sonra eşimle anlaşamadım boşanma işlemleri başlattım.
bankada eşim imza attı fakat kefillik olayı olmadı.
ev tapuda benim üzerime ve eşim eve, yeni aile konutu şerhi koydurmuş.
Evi aile konutu şerhi den dolayı kişisel anlamda satamıyorum ayrıca eşimde satmaya yanaşmıyor,
sorum şu:
Evin kredileri devam ediyor ben bunu ödemek istemiyorum.banka icra yoluyla satmasını istiyorum.
burada icra kanalı ile satılınca banka evi ucuza verip +icra masrafları ile beni zarara sokacak.
Ev aile konutu olduğundan bu zarar ikiye bölünür mü?
Eğer mallar ortak ise zararlarda ortak olmalı. Eşim çalışmıyor geliri yok ama aileden destek alıyor.
bu konuda yardımlarını arz ederim
Cevap: ipotekli evin sonradan aile konutu şerhi konması, haciz ve sonrasında boşanma
Temel mantık, edinilen mal eşit ortak, borç tamamen kişisel.
Bu mantığa göre de, o güne kadar bedelini ödediğiniz kısmın yarısı eşinizin diğer yarısı sizindir.
Eşinizin hakkı baki, zarara uğrayacak olan sizin hakkınız olacaktır.
Cevap: ipotekli evin sonradan aile konutu şerhi konması, haciz ve sonrasında boşanma
bilgi için teşekkürler.
benim anladığım örnekle;
200 kredi çektik, ödemeye başladık tüm ödemeleri ben yaptım.
kredi kapanması için 180 bin tl para gerekiyor. banka icra yoluyla ev 130 bin TL satılsa
50bin +icraa masrafları ile 70bin TL zararda olacağız.
o zaman tüm 70bin ben ödeyeceğim , ayrıca eşim benden de para talep edebilir mi? alabilir mi?
Evet, eşiniz evin taksitlerinin ödenmiş olan kısmı için talepte bulunabilir.
merhaba,
evin ödenen taksitleri başka birisi üzerinden(babam) yapıyorum sadece 1 kez ben ödeme yaptım.
babamın kendi ödediğine dair kendi adına dekontları mevcut.
babamın ödediği ödenmiş taksitlerde hak idda edebilirmi?
Hak her zaman iddia edebilir,
var olduğunu iddia ettiği o hakkı almaması için, sizin adınıza alınmış kredinin taksitlerini babanız üzerinden ödenmiş olması yeterli olur mu bilemiyorum.
Mal rejimi Davasında öncelikle Katkı payı hesabı yapılır
1.Eşler ödemiş oldukları katkı payını alırlar.(ispat ve Deliller sunarak)
2.Kişisel Mallarını ayırırlar..
3.Miras yolu ile kalan Mallar ayrılır.
4.Ortada kalan ispatı olmayan Mallar Paylaşıma girer.
5.Hakim Kusura göre bu Malları arttırabilir eksiltebilir.
Babanızın vermiş olduğu Para ev eşya vs İspat etmiş olduğunuz taktirde hibe olarak vermiş ise Kişisel Maldır
murat bey
bilgi için teşekkürler.
benim olayım özetlersem şu;
yatırım amaçlı ev aldık, kredisi yüksek kiraya verip krediyi hafifletecektik, fakat eşim ile anlaşmazlığa vardık ve oraya taşındı.
kiralaya vereceğimiz evde ben 1 saat bile kalmadım ama gidip ikametgahımı taşımız + aile konut şerhi koymuş ve hepsi benden habersiz.
sonra mevcut kaldığımız evden eşyaları benden habersiz taşımaya calıştı 2-3 kez polis çağırdım durdurdum ama en sonunda hepsini
yeni eve taşıdı . şimdi ise kiraya vermediğim için krediyi ödeyemiyorum zorlanıyorum.
ikametimi eski yere tekrardan taşıdım. orada kalmıyorum.
aile konutu şerhi olduğundan satamıyorum, satırmıyorda. konutu en az zararla elden çıkarmam lazım.
bu konuda çıkar yolu arıyorum.
benim kalmadığım evde kendisi ve birde cocuğumuzun ikameti var. ailesinden destek alıyor.
Şu aşamada yapabileceğiniz bir şey olduğunu sanmıyorum,çünkü o evde eşiniz ve çocuğunuz kalmakta olup Aile şerh konulmuş.
Tapunun sizin üzerinize olması birşey değiştirmez
Anlaşma yoluna gidin diyeceğim ama zor gibi görünüyor.
Ev Kredi ile alınmış diyorsunuz,Her iki Tarafın imzası var ise Borç onunda borcu olup sorumludur.Banka Haciz koyar ucuza gider diye düşünüyorsunuz onunda zararı olacağı kanaatindeyim.
merhaba,
Dün banka ile görüştüm , 3 ay ödemezseniz hacız yolu ile satarız dediler para artarsa hesabınıza yükleriz artmaz ise borclandırılacaksınız diyor. Bu 3 ayıda hızlandırmak istedim ama olmaz diyorlar.
ödeyemedim bu ay ki taksiti.