İnternet Bankacılığı Ve Dolandırıcılık
27.12.2016 Tarihinde +1 0850 222 0 900 Numaralı Hattan Arandım Arayan Numara Başındaki +1 Hariç Müşterisi Olduğum Bankaya Aitti Açtığımda Adımı Soyadımı Söylediler Kartımın ilk 8 hanesini okudular ve kartımdan 300 tl şüpheli işlem yapıldığını aktardılar Ve iptali için Onayımı istediler onay verdim bi süre hatta bekledim daha sonra tc kimlik numaramı girmemi istediler girdim aradan 5 dk geçti şahıslar internet bankacılığıma girmişler lakin girişte telefona sms gelmesi gerekirken o sms gelmedi daha sonrasında adıma onayım olmadan 13.200 tl kredi çekmişler buradada banka onay sms i yada bilgilendirme mesajı atmadı sonra hattaki bayan bana hesabınızdan eft ler yapılmış iptali için size gelen smsleri tuşlayınız dedi ve toplamda 5 adet sms geldi hepsini tuşladım ve bu tuşlamalar aslında o an yapılan eft için onaymış ben bunu geç farkettim hemen kapattım bankayı aradım 3,500 tl olan eft iptal oldu ancak diğerleri gitmişti şimdi burada Bankanın giriş için her zaman istediği şifreyi istememiş olması ve hiç bir bilgilendirme imza belge olmadan direkt 13.200 tl kredi vermesi normal bir durummudur.Nasıl bir yol izlemem gerek Ne yapmalıyım Bilgilendirirseniz sevirim
Cevap: İnternet Bankacılığı Ve Dolandırıcılık
Sayın gkhn35,
malesef aynı durumda bende dolandırıldım, sonuç ne oldu ? ne aşamadasınız paylaşırmısınız?
teşekkürler
Cevap: İnternet Bankacılığı Ve Dolandırıcılık
Merhaba 4 5 ay önce instgramda ziraat bankası reklamına girip mobil internet bankacılığı girmiştim ziraat öğrenci kartını kullanıyorum ardından baktım 2150 tl para çekildiğini gördüm farklı cep numarasına 300 300 tl olarak fatura ödemesi yapılmış ayni gün içinde banka gidip bloke ettirip itiraz dilekçesi verdim ertesi gün savcılığa şikayet ettim 1 ay sonra itiraz dilekçesi red cevap olarak geldi sonra avukat verip avukat tüketici mahkemsine dava açtı ve Ordanda red geldi ne yapmamız gerekiyor
Hukuki NET kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi