miras payımdan vazgeçebilir miyim?
merhaba.
rahmetli babamın sağlığında onun engelli raporuyla erkek kardeşime bir araba alınmıştı. araç babam adına tescil edilmiş ancak kredi taksitlerini kardeşim ödemişti ve hala da ödüyor. erkek kardeşimin halihazırda oturduğu ev için de (daha yüksek kredi verdikleri için) babam adına kredi çekmiş ve evi babam adına tapuya kaydettirmişlerdi.
babamın ölümünden 1 yıldan uzun süre geçti ve biz hala mirası paylaşmadık. zaten evin de arabanın da borçlarını erkek kardeşim ödediği ve biz de durumu bildiğimiz için herhangi bir hak talep etmeyeceğiz. sorun şu ki, bir bankaya olan kredi borcum nedeniyle hakkımda icra takibi başlatıldı ve muhtemelen babam adına kayıtlı ev ve araba sistemde görülecektir. ancak resmiyette durum farklı görünse de gerçekte benim o mallar üzerinde bir hakkım yok. bu durumda kardeşimin mağdur olmaması için miras hakkımdan resmi olarak vazgeçebilir miyim? reddi miras süresinin epeyce geçtiğini biliyorum. bunun dışında herhangi birşey yapabilir miyim? herhangi bir feragat veya satış sözleşmesi gibi bir çözüm olabilir mi? elbette durumun alcaklıdan mal kaçırma gibi görünmesini de istemiyorum. tavsiyeniz var mı?
Cevap: miras payımdan vazgeçebilir miyim?
Mirasın reddi için şansınız kalmamış ,
alacaklı vekili babanız adına kayıtlı olan o malların intikalleri gerçekleştirilmek istendiğinde durumu görecek ve sizin payınız kadarıyla sınırlı kalmak üzere haciz uygulayacaktır muhtemelen. Bundan da kurtuluşunuz olmayacaktır.
Yapabiliyorsanız deneyin, ama alacaklının o işlemi alacaklıdan mal kaçırma olarak değerlendirip iptali için başvurmasının önüne geçme şansınız da olmadığını bilin.
Cevap: miras payımdan vazgeçebilir miyim?
Sizin borcunuzdan dolayı babanız adına kayıtlı ev sistemde görülmez.
Size geçtikten sonra görebilir.
Tapudan aynı gün içinde önce kendi miras paylarınızın intikalini, sonra da sizden erkek kardeşinize satışı deneyin.