ünlü bir forum üzerinden bilgilerim paylaşıldı
Herkese merhaba;
Türkiye de ünlü bir webmaster forumunda benim iznim olmadan;
- Şahsi cep numaram
- Kişisel fotoğrafım
- Kişisel instagram adresim
- Hakaret ve karalama
paylaşımı yapıldı.
İşin peşini bırakmak istemiyorum.
Kendim Istanbul da karşı taraf ise Bursa'da yaşıyor.
Neler yapabilirim ve konu ile ilgilenmek isteyen avukatlar iletişime geçebilir mi?
Teşekkürler.
Cevap: ünlü bir forum üzerinden bilgilerim paylaşıldı
Site yönetiminden bilgilerinizin kaldırılmasını , konunun kilitlenmesini talep edip yasal süreci başlatacağınızı bildirebilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Site yönetiminden bilgilerinizin kaldırılmasını , konunun kilitlenmesini talep edip yasal süreci başlatacağınızı bildirebilirsiniz.
Konu yu site yönetimi kaldırdı. Hukuksal kısım da tazminat olarak ne kadar talep edilebilir?
Burada avukat aramak kurallarımıza aykırı.
Sizin talebiniz doğrultusunda site yönetimi bu bilgileri kaldırmış ise zaten gereken yapılmış demektir.
Tazminat talep edebilmeniz için bu işten belgeleyebileceğiniz maddi veya manevi bir zararınız olmalı.Bizim tazminat hukukumuza göre tazminatlık bir şey çıkmaz.Ancak hakaret için savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.Savcılık gerek görürse dava açma yoluna gidebilir.
İlgili sayfa kaldırıldığına göre hukuken çok bir şey çıkmayacak bir durum gibi, gene de bu işe ayıracağınız zaman ve para varsa(tazminat belki sembolik olabilir ve masrafını karşılamaz) çevrenizden bir avukat edinebilirsiniz.Kolay gelsin.
Kişiye özel bilgilerinizin internet ortamında paylaşılması çok önemli bir durum ve yüklü miktarda tazminat istemenizi gerektirir. Siz 10.000 TL üzerinden bir tazminat davası açarsanız hakim en az 5000 - 6000 TL civarında manevi tazminata hükmeder.
Eğer bu nedenle maddi zararlarınız da oldu ise onları da ekleyerek örneğin 15.000 TL gibi bir tazminat talebinde bulunabilirsiniz.