Yönetım ile yönetilen apartmanda yönetici yardımcısının yetki ve hakları
Merhaba arkadaşlar
Öncelıkle herkese ıyı gunler mutlu yıllar dılerım.
Kafama takılan bır soru var yardımcı olursanız sevınırım.ınternette bıraz baktım ama tam bılgı bulamadım.
apartman yonetıcısı yardımcıları yıllık yakıt ucretı ve aylık aıdatları odemek zorundamı yoksa bunlardan yonetıcı gıbı muafmıdır.
bu sorumu cevaplarsanız sevınırım kolay gelsın..
Cevap: Yönetım ile yönetilen apartmanda yönetici yardımcısının yetki ve hakları
Öncelikle Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre yönetici yardımcısı diye bir kavram yoktur:
md. 34/1 – Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) denir.
md.40/3- Kat malikleri kurulu, kat malikleri arasından atanmış yöneticinin normal yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacaksa, ne oranda katılacağını kararlaştırır. Bu yolda, bir karar alınmamış ise, yönetici yönetim süresince kendisine düşen normal yönetim giderlerinin yarısına katılmaz.
teşekkürler evet bunları bılıyorumda yonetıcı yanı başkan bına aıdatlarını ve komur parasını odemıyor ve bunun yanında kı ıkı yardımcısıda aıdat ve yakıt odemesını yaparmı bunu merak edıyorum
Alıntı:
fadex rumuzlu üyeden alıntı
teşekkürler evet bunları bılıyorumda yonetıcı yanı başkan bına aıdatlarını ve komur parasını odemıyor ve bunun yanında kı ıkı yardımcısıda aıdat ve yakıt odemesını yaparmı bunu merak edıyorum
Yapar......
Teşekkürler @Erdoğan Kırcalı
Alıntı:
akademib rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkürler @Erdoğan Kırcalı
Konuya katkısı olmayan mesajlar yazmayın lütfen.
Yanı yönetıcı odemez yardımcıları oduyor butun gıder ve yakıt parasını oyle mı