Annem evini kardeşimle bana yaşarken paylaştırmak istiyor
Başlıkta da bahsettiğim gibi annem ve babam evlilik içinde, annem üzerine aldıkları evini bana ve kardeşime paylaştırmak istiyor. Yaşarken ev sahibi olduğunuzu görmek, bize destek olmak istiyorlar. Araştırdıgımıza göre evin şuan ki değeri 100.000 TL hatta içindeki kiracı satsak bugün alıyor o fiyata. Ancak benim ödeyebilme gücüm oldugundan evi elden çıkarmak yerine tüketici kredisi çekip kardeşime 50 bin yani ev bedelinin yarısını verip evi kendi üzerime geçiricez. Ancak hukuki açıdan ilerde sorun yaşanmasını istemiyorum. Kardeşimin kırılıp üzülmesini de istemiyorum ancak kendimi güvende hissetmek istiyorum. Yarın karşılaşabileceğim sorunların tam olarak falımda değilim, ne yapabileceğimi bilemiyorum.
50bin tl banka yoluyla benim hesabımdan ev bedelinin yarısı şeklinde mi gönderilmeli, yoksa annem tarafından mı gönderilmeli? Noterde belli bir anlaşmamı yapılmalı? Bilemiyorum.
Yarın işlemler yapılıp hesaba para aktarımı yapılacak. Kısa sürede yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler
Cevap: Annem evini kardeşimle bana yaşarken paylaştırmak istiyor
Kardeşimin kırılıp üzülmesini istemiyorum, dediğiniz için hukuki yönünden önce vicdani yönünü de düşünmenizde fayda var.
Kardeşiniz bir yerden para bulsa ve sana 50.000 TL vereyim, bu evi ben alayım dese kabul eder miydiniz?
Ya da o evi 100.000 TL'ye benim almama razı olur muydunuz?
Kiracının 100.000 TL'ye alacak olması, değerinin EN AZ 100.000 TL olduğunu gösterir, ama gerçek değeri bunun üstünde olabilir.
Kardeşinize gerçek değerini verip onu razı etmenizde fayda var.