Kolluk Eşliğinde Alınan Hastane Raporu İle Alkol Cezasına İtiraz
Değerli forum üyeleri,
Dün akşam kayınbiraderim maddi hasarlı bir trafik kazası geçirdi. Olay yerine polis gelmesi sonucu yapılan alkol ölçümü sonucunda kanında 0,62 promil alkol tespit edildi ve alkollü araç kullanmak suçundan gerekli cezai işlem uygulanarak ehliyetine el konuldu.
Kendisi kazadan 10 dk önce 1 şişe bira içmiş. Bu durumu polis memurlarına anlatmamız sonucunda polisler eşiliğinde olay yerinde alkol tutanağının yazılmasından 102 dk sonra bir devlet hastanesinde tekrar alkol tespiti yapıldı ve kanında 0,23 promil alkol tespit edildi.
Polisler hastanede yapılan ölçüüm sonrasında alınan rapor ile cezaya itiraz etmemizi söylediler, tutanak tutulduğu için kendi ellerinden bir şey gelemeyeceğini söylediler.
Öğrendiğimiz kadarıyla bu tip itirazlarda kanda ki alkol oranınında saatte 0,15 promil düştüğü kabul ederek, hastanede yapılan ölçüme ekleme yapılıyormuş. Bu hesapla 0,23 promile, 102 dk (ilk ölçüm saati 21:23, hastane raporu saati 23:05) lık ekleme yaptığımızda sonuç olarak yasal sınırı olan 0,50'nin altında bulunan 0,48 değerine ulaşıyoruz.
Siz değerli üyelere danışmak istediğimiz konuya geliyorum. Yukarıda verdiğim bilgiler ışığında bir itiraz dilekçesi yazdık ancak bir üst paragrafta yaptığımız hesabı dilekçeye eklemek için, bu doğrultu alınmış bi kararı dilekçeye ek yapmak istiyoruz (forumda araştırdım ancak tam olarak denk gelen bir karar bulamadım). Bizimle örnek bir karar paylaşabilmeniz mümkün mü?
Bunun dışında da her türlü tavsiyenize açığız.
Çok teşekkürler,
İyi Forumlar
Cevap: Kolluk Eşliğinde Alınan Hastane Raporu İle Alkol Cezasına İtiraz
Değerli forum üyeleri,
İlk mesajda özetlediğim konu doğrultusunda trafik mahkemesine yaptığımız itiraz kabul edilip, el konulmuş ehliyetin ve ödenmiş idari para cezasının iadelerine karar verilmiştir.
Bilgilerinize,
İyi Günler.
Not: Konu kilitlenebilir.
Sizden sonra benzer sorusu olanlara yol göstermesi açısından sonucu yazmanız çok faydalı oldu. Bunu ne yazık kıi birçok forum üyesi yapmıyor. Bu duyarlılığınız için sizi kutlarım.
merhabalar,
dilekçeyi paylaşabilirmisiniz.
bende de aynı durum söz konusu.
tşk