Cevap: boşanmada mal paylaşımı
Çekişmeli Boşanma Davası açarsanız inanın İki Taraf ta ve Çocuğunuz için çok yıpratıcı bir süreçten geçersiniz.Dost bildikleriniz akrabalarınız.karşı tarafın yakınları size düşman bile olabilirler.Çelik gibi sinirler ve iyi bir Avukat gerekir.
Belirttiğiniz Beyanları ispat etmek size düşür Otobüs bileti olması Aldatmaya pek girmez İspat için Şahitler,yan yana yemek yerken,El ele resimler bunlar önem taşır.
Anlaşmalı Boşanma da Nafaka ve diğer Mal paylaşımları içinde,Noter kanalı ile yapacağınız sözleşmede olsa dahi Hakimin Karşısında bu beyanlarınızı kabul ettiğinizi Beyan edeceksiniz.
Nafaka indirimi olması için Yapılan anlaşmadan sonra Bugün kü Mali durumunuzdan daha iyi bir Mali durumunuz olması gerekir.Kendi Mali durumunun düşmesi gerekir.Anlaşmalı Boşanmalarda ben Nafaka indirimini pek duymadım.
cevabınız için tesekkur ederim.bende suan için sizin gibi dusundugum için bekliyorum.sadece anlasmalı bosanma için nafaka ve ev için söz verdi sozunu tutarmı bılmiyorum.cocugumun ve benım şimdiden bile iyiyce sinirlerimiz yıprandı.
Anlaşmalı boşanma, istediklerinizin yüzde 80'ini elde edebiliyorsanız çok daha uygun olacaktır.
Özellikle çocuğunuzun psikolojik durumunun olumsuz etkilenmemesini ön planda tutmalısınız.
Anlaşmalı boşanma için iki eş birlikte hakimin huzuruna çıkar ve protokoldeki maddeleri kabul edip etmedikleri her ikisine de ayrı ayrı sorulur.
Özellikle çocuğa ilişkin konularda hakim protokolle bağlı değildir, çocuğun çıkarlarını düşünerek değişiklikler yapabilir.
Hakimin düzenlediği protokolü her iki taraf da kayıtsız şartsız onaylarsa boşanma gerçekleşir.
Boşanmanın sonuçları (velayet, çocukla ilişki kurulması, nafaka, tazminat, mal paylaşımı) bakımından sadece bir konu hakkında anlaşmazlık olması halinde dava çekişmeli davaya dönüşür.
Nafaka için protokole yıllık artış oranı konabilir.