Miras Araştırmamız Hakkında
Merhabalar siz değerli üyeler
Sizlere birazcık uzun bir hikayem olacak bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Dedemi kaybedeli yaklaşık üç ay oldu. Vefatından sonra bizlerde her aile gibi bazı araştırmalara girdik ve bulduklarımızı görünce biraz şoktayız. Rahmetlinin milyonlarca liralık servetini bulamıyoruz yıllarca borsa oynadığını biliyorduk ve bu konu için Takasbank (2005 öncesi borsa hesapları devlet tahvilleri vb.) Merkezi Kayıt Kuruluşu (2005 sonrası borsa hisse senedi devlet tahvilleri vb.) Noter aracılığıyla bu kurumlara "geçmişten günümüze kadar ki kayıtlarını" istedik fakat gelen sonuç herhangi bir şekilde dedemin ne borsada daha önceden hesap açtığını ne de devlet tahvili olduğunu belirttiler. Annem ve kardeşleri dedemizin zamanında 1986 yılında Turgut Özal'ın boğaz senetlerinden aldığını gözleriyle şahitler. Anneannemle birlikte borsa kurları izlemeye gittiklerinede gözleriyle şahitler.(ikisininde toprağı bol olsun) Bizlerde şikayet amaçlı SPK'ya bildirdik fakat SPK da der ki MKK'ya başvurun kısacası herkes birbirine topu atmakta. Şimdi bu kişiden çıkan miras bilinen hali tabi yine de şükürler olsun iyi bir miktar ama düşünülenin aksine çok az kalan bir miras. Bir çok bankayı gezdik listesini yapıyorum. Altın hesabı olabilir diye kuyumcular odasına kadar bizzat gittim fakat sonuç yine aynı. Sizlerin fikirlerini almak istiyorum. Bu mirası araştırırken nerelere bakmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim. ya ortada büyük bir hemde ciddi rakamları içerecek bir mal kaçırma söz konusu ya da bizlerin bulmaması için bir kurum ya da kuruluşa teslimi söz konusu.
Tapu'ya bakıldı tüm Türkiye çapında
Türkiye'deki bildiğim 52 bankanın 17 sine bakıldı kiralık kasalarda dahil olmak üzere.
Kuyumcular Odasıyla Görüşüldü Sonuç Yine Aynı.
MKK ve Takasbank Hiçbir Varlığının Olmadığını Geçmiştede Olmadığını Belirtti.
Bulduklarımız ;
Sanayii'de İki Dükkan ortlama değer (400 bin TL)
2 Ev (ortalama değer 220 bin TL)
İki bankada totalde iki hesap (242.800 TL)
Araştırmaya nereden devam edebiliriz ?
Artık açık olmak istediğimizi belirtirim.
Saygılarımla Yardımlarınızı Bekliyoruz.
Cevap: Miras Araştırmamız Hakkında
hala bir cevap bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim
Cevap: Miras Araştırmamız Hakkında
Dedenizin tüm mirasçıları bir araya gelerek Sulh hukuk mahkemesinde terekenin tespiti davası açabilir.