Cevap: trafik kazası tazminat
Kaza alkolün etkisi altında olmuş yani alkollü olmasaydık bu kazayı yapmazdık diyebiliyorsanız arkadaşınızdan geri alınır.Kusur durumu da çok önemli eğer sizin olayda hiç bir kusurunuz yoksa bu durumda yine tazminat hakkınız olacaktır.Dosyanın detaylı incelenmesi gerekir
Alıntı:
Cortexiphan rumuzlu üyeden alıntı
Kaza alkolün etkisi altında olmuş yani alkollü olmasaydık bu kazayı yapmazdık diyebiliyorsanız arkadaşınızdan geri alınır.Kusur durumu da çok önemli eğer sizin olayda hiç bir kusurunuz yoksa bu durumda yine tazminat hakkınız olacaktır.Dosyanın detaylı incelenmesi gerekir
Birinci cümle ile ifade edilmek istenileni tam olarak anlayamadım. İkinci cümle için ise, yakınan zaten araçta yolcu olduğundan ne gibi bir kusuru olabilir diye düşündüm. "Sizin" derken kastınız yakınanın sürücü olan arkadaşı mıdır?
Merhaba
Yargıtay alkolle araç kullanılmasını başlı başına rücu sebebi olarak görmemektedir.Nitekim Adli tip 5.ihtisas dairesi bu hususta verdiği süre gelen içtihatlarında aynı miktarda alkolün herkes uzerinde ayni etkiyi bırakmadığı dolayisiyla kaza alkolün etkisi altında olup olmadığını tespit edilmesini gerektigini söylüyor.Yani alkolle kaza yapan bir kimse hiç bir kusuru olmazsa kaza oluşumunda bu durumda rücu iliski doğurmuyor.Yani alkolle kaza arasında illiyet bağı aranıyor .
Cevabımın ikinci kısmında ise kazanın oluşumunda bir etkisi olamaz yanda bulunanın burası biraz eksik olmuş.Burada vermek istediğim cevap aslında şuydu soruda arkadaşa rücu edilmesi biraz çekince uyandırıyor gibi.Rücu edilmemesi için işte kazayı yapan sürücünün olayda bir kusuru bulunmaması veya alkolün etkisi altında kazaya sebep olunmaması halinde rücu İstemi ortadan kalkacaktır.
Alıntı:
Cortexiphan rumuzlu üyeden alıntı
hocam kazada bizim arabadan 1 kişide öldü kaza olduktan 20 gün sonrada aranması çıkıp cezaevine aldılar kazadaki suç oranıda %50
merhaba.2017'de bir ölümlü trafik kazasında karıştım.sol şeritte seyir halinde giderken aracımın önüne kedi çıkması sonucu direksiyonu kırdım sağımdan gelen araçla çarpştık bana çarpan araç kaldırımda bekleyen şahsa çarptı şahıs vefat etti.vefat eden şahsın eşi sigortadan 280.000 tl maddi tazminat aldı,ayrıca kendisi ve çocukları için davalı taraflara toplam 100.000 tl manevi tazminat davası açıldı.sonuç ne olur?