Trafik kazasi sonucu uzlaşamama
Herkeze merhabalar.
20.12.16 tarihinde faturalı bir şekilde aracıma sıfır jant lastik aldım. 21.12.16 tarihinde jantın üzerinden lastik çıkması sebebi ile çevre yolunda maddi hasarlı kaza yaptım. Alışveriş yaptığım işletme Ege Bölgesinin sayılı firmalarındandır. Durum hakkında kendilerine bilgi verdiğimde bunun devamlı olduğunu ve hatalarının olmadıklarını dile getirdiler. Biraz yüklendikten sonra aldığım jant lastik bedelinin yarısını karşılayacaklarını daha fazla birşey yapamayacaklarını söylediler. Üstüne biraz tartışma çıktı ve bu işi bilirkişiye mahkemeye taşıyacağımı söyledim. Kendi aralarında yapılan toplantıdan sonra bana sıfır jant lastik hediye edeceklerini dile getirdiler.
İşletmeden ayrıldıktan bir kaç saat sonra telefonla iletişime geçip aracı kaza yerine çekmem gerektiğini yeniden bir fatura düzenleyeceklerini kazayı işletmenin kaskosundan yaptıracaklarını belirttiler.
Öğrenmek istediğim nokta, nasıl bir yol izlemem, Bu firmayı hangi mahkemeye nasıl şikayet etmem gerekir?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
Cevap: Trafik kazasi sonucu uzlaşamama
Öncelikle aracı yeniden kaza yaptığınız yere çekmenizi istemelerine kesinlikle karşı çıkın. Nasıl yapacaklarını tam olarak anlayabilmiş değilim ama böyle bir durumda eğer yasalara aykırı bir şey yaparlar ise nitelikli dolandırıcılık suçundan hem siz hem de şirket yetkilileri yargılanır. Bunun asgari haddi 3 yıl hapis artı yüklü miktarda para cezasıdır.
Satın aldığınız jant ve lastikler araç üreticisinin taktığı jant ve lastikler ile aynı mıydı ya da bunları araç üreticisi tavsiye ediyor muydu? Araç üreticisinin tavsiye etmediği türden aksesuar takmak her zaman yanlıştır, aklınızda olsun.
Görünen o ki, bunlar sattıkları jant ve lastiklerle ilgili bu tür durumlarla sık karşılaştıkları için olayı bir şekilde siz yargıya gitmeden kapatma çabası içerisindeler.
Konu muhtemelen mahkemeye gidecek. Bu durumda bir bilirkişi talep edip kazanın jant ve lastiklerden kaynaklandığını ispat edebilirseniz zararınızı tazmin edebilirsiniz. Geçmiş olsun.