Cevap: 2 yıl hapis cezası aldım yardım eder misiniz?
TCK'nın hangi maddesinden ceza vermiş? İndirim uygulamış mı? Taraflar kaç yaşında?
İkinci bir sorum ise 2014'de park yüzünden birisiyle tartıştım. tartışmada "Lan" kelimesini kullandım . Karşı taraf beni darp etti ben suç duyurusunda bulundum. Karşı tarafta lan dedim diye hakaret davası açtı. 3 yıldır mahkemeye gelmedikleri için hep ertelenip duruyor. 2017 de duruşma olucak ben hakaretten ceza alsam bu 5 yıl ertelememe etki eder mi? sonuçta olay 2013 de işlendi.
Davacı Tarafın Davaya katılmaması veya Mazeret bildirmemesi Davanın düşmesini gerektirir.Tabi Avukatı Takip etmiyorsa.Nasıl Davacı Taraf Duruşmalara girmiyor Dava düşmüyor ilginç
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
TCK'nın hangi maddesinden ceza vermiş? İndirim uygulamış mı? Taraflar kaç yaşında?
özel hayatı gizliliğini ihlal etmekten 2 yıl ceza, sabıkasız olmamdan dolayı 1/6 oranında indirim 1yıl 8 ay hapis
TCK 53. maddesinin 1. ve 2. fıkraları ile 3. fıkrasının birinci cümlesinin uygulanmasına.
5271 sayılı CMK.nın 231/5 maddesi gereğince sanın hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına
5271 sayılı CMK.nın 231/8 maddesi uyarınca sanığın 5 yıl denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulmasına
Sanığın kişilik özellikleri, sosyal ve ekonomik durumu dikkate alınarak denetim süresi içinde hakkında CMK 231/8 maddesi uyarınca herhangi bir yükümlülük yüklenmesine takdiren yer olmadığına vs.. vs..
ben 95 liyim, müşteki 81li
- - - Updated - - -
Alıntı:
muratmurat1 rumuzlu üyeden alıntı
İkinci bir sorum ise 2014'de park yüzünden birisiyle tartıştım. tartışmada "Lan" kelimesini kullandım . Karşı taraf beni darp etti ben suç duyurusunda bulundum. Karşı tarafta lan dedim diye hakaret davası açtı. 3 yıldır mahkemeye gelmedikleri için hep ertelenip duruyor. 2017 de duruşma olucak ben hakaretten ceza alsam bu 5 yıl ertelememe etki eder mi? sonuçta olay 2013 de işlendi.
Davacı Tarafın Davaya katılmaması veya Mazeret bildirmemesi Davanın düşmesini gerektirir.Tabi Avukatı Takip etmiyorsa.Nasıl Davacı Taraf Duruşmalara girmiyor Dava düşmüyor ilginç
http://i.hizliresim.com/77NklL.jpg
Bildiğim kadarıyla davaya katılmama sebepleri mahkemenin kağıt göndermemesiydi ama son duruşmaya gelmeme nedenini bilmiyorum.
Avukatları yok bildiğim kadarıyla.
düşmeme sebebi sanırım mahkemenin doğru adrese kağıt göndermemesi.
resimde görünlen tüm duruşmalara gittim salak gibi hepsinde de boş geri döndüm.
İnşallah karşı taraf burayı okumuyodur salak durumuna düştüğümü görmesinler :DD
Bir Gazete yoluyla ile ilam çıkarın bu Tarih de gelmezse Hakime Duruşma da bu ilamı gösterin
Cevap: 2 yıl hapis cezası aldım
"Lan" kelimesini Yargıtay hakaret olarak kabul etmiyor.Ceza davalarında taraflardan birinin gelmemesi davanın düşmesine,görülmesine engel olan bir durum değildir.Kişiye usulüne uygun tebligat yapılmasına rağmen gelmezse hakkında zorla getirme kararı çıkarılır.
Alıntı:
Cortexiphan rumuzlu üyeden alıntı
"Lan" kelimesini Yargıtay hakaret olarak kabul etmiyor.Ceza davalarında taraflardan birinin gelmemesi davanın düşmesine,görülmesine engel olan bir durum değildir.Kişiye usulüne uygun tebligat yapılmasına rağmen gelmezse hakkında zorla getirme kararı çıkarılır.
Yargıtay, günlük yaşamda en küçük bir öfke sonucu bile söylenebilen "lan" kelimesinin hakaret olmadığı yönündeki içtihadını değiştirdi ve "hakarettir, hapis cezası verilmelidir" dedi
http://www.sabah.com.tr/yasam/2015/0...-artik-hakaret
acaba bilginizin eski olma ihtimali var mıdır?
Oncelikle kolay gelsin ....Bizim bir mahkeme kararimiz var ve bu konuda avukat arkadaslar dan yardim talep ediyorum.Babamlar 5 kardes ve dedemin tapulu arazileri var dedem vefat etti dedem vefat etmeden 2 parca tarlasini babama satmis digerleri halen kendi ustunde ve ve sagliginda mallarini cocuklari arasinda paylastirmis ve herkes payini almis ,babamda yillar icinde kardeslerinin tum hisselerini parayla satin almis ama tapusunu almamis tam 27 yil sonra amcamin cocuklari babama dava acti bizden mal kacirdilar diye mahkeme 5 yil surdu ve gecen cuma dava red edildi.Bu bes yilda bir suru zarara ugradik.Simdi bu kazandigimiz dava sonucunda dava acan karsi tarafa ne yapabiliriz.Ne hakkimiz var yasal olarak ilgilenirseniz sevinirim.
Alıntı:
mersaw36 rumuzlu üyeden alıntı
Oncelikle kolay gelsin ....Bizim bir mahkeme kararimiz var ve bu konuda avukat arkadaslar dan yardim talep ediyorum.Babamlar 5 kardes ve dedemin tapulu arazileri var dedem vefat etti dedem vefat etmeden 2 parca tarlasini babama satmis digerleri halen kendi ustunde ve ve sagliginda mallarini cocuklari arasinda paylastirmis ve herkes payini almis ,babamda yillar icinde kardeslerinin tum hisselerini parayla satin almis ama tapusunu almamis tam 27 yil sonra amcamin cocuklari babama dava acti bizden mal kacirdilar diye mahkeme 5 yil surdu ve gecen cuma dava red edildi.Bu bes yilda bir suru zarara ugradik.Simdi bu kazandigimiz dava sonucunda dava acan karsi tarafa ne yapabiliriz.Ne hakkimiz var yasal olarak ilgilenirseniz sevinirim.
5 yılda ne gibi zarara uğradınız ? uğradığınız zararı kanıtlayabilir misiniz ? Babanın çocuklarına mal satması konusunda davayı kazanmanız pek görülen bi durum değil ücretin yattığını gösteren banka dekontları vs kanıtlar elinizdeyse ve uğradığınız maddi zararı kanıtlayabilirseniz dava açabilirsiniz
eşim adına işletmemde hırsızlık yapan arkadaşa 2,5 yıl ceza verildi itiraz ettiler dosya yargıtaya gitti 2 yıl sonra onama diye geri gönderildi görünüyordu iki gündür e devlet sayfamda dosya mahkeme görünmüyor acaba bu dosya düştümü yoksa incelemiyemi alınmış olur ve itiraz olabilirmi olursa sonuç ne olur nekadar sürer bu mahkeme