tornavida rumuzlu üyeden alıntı
Değerli site üyeleri ve site yöneticileri,
30.09.2014 tarihinde Dünyaca ünlü şu B..... markamızın Antalya D.Garajı bayisi olan S....... P....... firmasından komple beyaz eşya takımı satın aldım. Aldığım bu eşyalardan bulaşık makinesi daha ilk aydan itibaren yıkanmış olarak çıkardığımız bulaşıkların üzerinde pas lekesi bırakmaya başladı. Başvurduğumuz yetkili servisten şu ana kadar yaklaşık 10 ayrı teknik servis geldi. Her gelen teknik servis bir öncekinin yanlış bilgi verdiğini söyleyip farklı bir gerekçe ve farklı bir çözüm sundu. Fakat sorunu çözebilen olmadı. Bunun yanı sıra firmanın merkez ofisine gerek sosyal medyadan gerek e-mail yolu ile gerekse telefon ile onlarca kayıt açtırıp, onlarca kez telefonla görüştük. Bize (sözde) daha yetkili ve bilgili olan bölge başmüdürlüğünden ekip yolladılar. Gelen ekip makinenin sepetini değiştirip gitti. Sorun çözülemedi. Firma bugüne kadar çeşitli sebepler öen sürdü fakat bir defa bile makineyi kendi atöleyelerine götürmedi. Ürün değişiklik talebimizi kabul etmedi. Sadece kazanı değiştirebileceklerini söyledi. Özetle; Konu ile ilgili şikayet konusunda kimin yetkili olduğunu bilmediğimden BİMER'e başvuru yaptım. Bahsi olan ürünün değeri 3.000 tl altında olduğu için Tüketici Hakem Heyetine başvurmam tavsiye edildi. Konu ile ilgili 30.08.2016 tarihinde Antalya Bölge Tüketici Hakem heyetine başvurumu yaptım. Başvuru dilekçem de firmanın merkez (İstanbul) adres ve bilgileriniz yazdım fakat Tüketici Hakem heyetinde ki görevli firmanın Antalya bayisini şikayet etmem gerektiğini söyledi. Bize ürünü satan firmayı aradım ve durumu izah ettim. Firma ürün arızası ve değişimi ile ilgili B.... firmasının teknik servisine başvurmam gerektiğini söyledi. Tüketici Hakem heyeti dilekçeme ürünü satın aldığım bölge bayisini yazdım. Yaklaşık 1 ay sonra bilirkişi geldi. İlk defa böyle bir sorunla karşılaştığını ve rapora ne yazacağını bilemediğini söyledi. (not: bu süre zarfında makinenin tüm kazanı paslanmıştır ve kullanılamamaktadır. Bilirkişi makineyi bu hali ile gördü). Rapora ne yazdığı konusunda herhangi bir vermeksizin ayrıldı ve sonucun bana yazılı olarak geleceğini söyledi. Bugün 23.12.2016 hala sonuç çıkmadı ve biz yaklaşık 4 aydır bulaşığı elimizle yıkıyoruz. Şimdi siz değerli yetkililerden şu konularda yardım talep ediyorum;
1- Tüketici Hakem Heyetinden olumsuz bir sonuç çıkar ise itiraz hakkım var mı?
2- Tüketici Hakem Heyetinden olumsuz bir sonuç çıkarsa konu ile ilgili Tüketici Mahkemesine başvurabilir miyim ?
3- Tüketici Mahkemesine şahsi olarak (Avukat olmadan) başvurabilir miyim ?
4- Tüketici Hakem Heyetinden olumlu sonuç çıkarsa, bu süre zarfında makineyi kullanamadığım için mağdur oldum. Bu konu ile ilgili B.... firmasına herhangi bir yaptırım hakkım var mı ?
Şimdiden hepinize ilgi ve desteğiniz için teşekkür ederim. Selamlar, saygılar