Özel bir kuruma elden iletilen dilekçe cevapsız kalabilir mi?
Sorunum elektrik dağıtımını yapan özel bir şirket ile alakalı. 2016 yılında 2 ay, daha sonra 5 ay boyunca elektrik saatim bozuk kaldı. Fatura edemedikleri zamanları yüklü bir miktarda fatura ederek gönderdiler. Ortalama değer aylık tüketimimin ortalamasının üzerindeydi. 1 hafta maille ile, telefon ile iletişim kurduk. Baktım olacak gibi değil, açık bir şekilde gerekçelerini de belirterek faturanın yüksek olduğunu belirten ve tüketimimi ay/ay göstermesi gerektiğini bildiren bir dilekçe yazdım. Kuruma elden verdim. Bu süre zarfında borcumun ödenmemesinden dolayı elektriğimin kesilmemesini de belirtmiştim ki 7 ay boyunca elektrik saatini halledemeyen sayın özel şirket yetkilileri ertesi gün elektriğimi kesmek için adam göndermiş. Neyse ki engel olduk, kesinti olmadı. Elden verdiğim dilekçe üzerinden yaklaşık 1 ay geçti. Cevap yok. Bu durumda ne yapmam gerekir? Bu süre zarfında fatura ödenmedi diye ceza da koyarlar (dilekçemde cezadan muaf olmam gerektiğini belirtmiştim). Bu konuda nasıl ilerlemeliyim. Yardımınızı rica ederim.
Cevap: Özel bir kuruma elden iletilen dilekçe cevapsız kalabilir mi?
Noterden tebligat ile ihtar edin.Yoksa elden vermiş siniz dilekçe yazmış sınız fark etmez