Velayet Annede fakat baba çocuğa bakıyor
Merhaba,
Oğlum 10 yaşında Annesi 6 ay önce ben çocuğa artık bakamayacağım dedi ve çocuğu bana verdi.
Bende doğal olarak oğlumu yanıma aldım. Okula kayıt ettiremediğim den annesinin ikametgahını da yanımda göstermek zorunda kaldım. Velayetin değiştirilmesi davasını açtım.
Bu süreçte iştirak nafakası hala ödemekteyim ve çocuğa tek başıma bakmaktayım.
Bir miktar birikmiş nafaka borcum da olduğunda icra davası açmış olan eski eşim bunun arkasından cocuğu da bıraktı.
dava 6 aydır sürüyor. Ne bir ses var ne bir gelişen durum dava daha sürer mi?
devam eden dava sürecinde ben çocuk için ödediğim iştirak nafakasını nasıl durduracağım.
Teşekkür Ederim.
Cevap: Velayet Annede fakat baba çocuğa bakıyor
İcra Hukuk Mahkemesine Dava açın belirtmiş olduğunuz Delilleri sunun Nafakanın durdurulmasını Talep edin
Süre sinde İcraya itirazda bulunarak durdurulmasını Talep edin
delil olarak ne suncak çocucuğun ikametgahını , okuduğu okuldan öğrenci belgesini , takip eden icra dosyası ve velayet dosyalarını sunmam yeterli olurmu? yoksa muhtardan çocuğun babasıyla kaldığını gösteren belgemi almalıyım?
bide bununla ilgili dilekçe dosyası nasıl olmalıdır?
teşekkür ederim.
Konu biraz karışık size açılan İcra Davası mı Yoksa İlamlı İcra Takibimi.Hangi Dava 6 Aydır sürüyor,Çocuk için veraset davası açtınız mı
- - - Updated - - -
T.C.
YARGITAY
12. HUKUK DAİRESİ
ESAS NO. 2003/23047
KARAR NO. 2004/349
KARAR TARİHİ. 16.1.2004
> İTİRAZIN KALDIRILMASI TALEBİ--- NAFAKA ALACAĞINA DAYALI İCRA TAKİBİ
ÖZET : Lehine nafakaya hükmedilen, tarafların müşterek çocuğu, borçlu baba yanında kaldığı sürelerdeki nafaka alacağının, toplam borçtan düşürülmesi yönünden bilirkişiden ek rapor alınarak sonucuna göre karar verilmesi gerekir.
Yukarıda tarih ve numarası yapılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkikinin borçlu vekilince istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de,Lehine nafakaya hükmedilen, tarafların müşterek çocuğu Ali'nin Temmuz 2001 tarihinden itibaren borçlunun yanında kaldığı tanık beyânı ile doğrulandığı gibi alacaklı vekilinin 11.3.2003 tarihli oturumundaki kabulü ile de sabit olmuştur. Bu durumda küçük Ali'nin baba yanında kaldığı sürelerdeki nafaka alacağının, toplam borçtan düşürülmesi yönünden bilirkişiden ek rapor alınarak sonucuna göre karar verilmesi gerekirken bu hususa ilişkin istemin de reddi yolunda hüküm tesisi isabetsizdir.
SONUÇ : Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile mercii kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK. 366. ve HUMK.nun 428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 16.01.2004 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Velayet davası 6 aydır sürüyor, çocucuk benimle kalıyor.
İcra dosyası ise 1 yıl önce sonuçlandı ve ben aylık 300 tl nafaka + (birikmiş nafakadan doğan icra) 420 tl icra ödüyorum.
Veraset davası açmadım sadece velayet davası açtım anneside verecek velayetini zaten bunu kabul ediyor ama mahkeme günü bile daha belli olmadı.
Annesi birikmiş nafaka + nafaka alıyor her ay benden.
Size örnek bir Yargıtay İlamı sundum.Onu okursanız size bilgi verir.
Ben sizin yerinizde olsam Anne ile gider Noterden Çocuğun Velayetini şu Tarih den itibaren kendi rızam ile,herhangi bir baskı altında kalmadan Babaya verdim diyerek bir yazı alırım.Mahkemede ne olur ne olmaz.
Ondan sonra AİLE Mahkemesinde Çocuğun sizde kaldığı süreyi dahil ederek Nafaka iptal Davası açarsınız
Alıntı:
muratmurat1 rumuzlu üyeden alıntı
İcra Hukuk Mahkemesine Dava açın belirtmiş olduğunuz Delilleri sunun Nafakanın durdurulmasını Talep edin
Süre sinde İcraya itirazda bulunarak durdurulmasını Talep edin
İcra Hukuk Mahkemesine dilekçe yazdım fakat nafakayı durduma gibi bir davayı biz kabul etmiyoruz dedi. Bu davayı Aile Mahkemesine Mi açcam.?
- - - Updated - - -
Davacı nafaka için Gebze icra dairesinden bana dava açmış ve her ay iştirak nafakası maaşımdan kesilerek gönderilmektedir.
Fakat çocuk fillen 7 aydır benimle kalıyor. Ve halen nafaka ödüyorum velayet davası açtım ama oda 7 aydır devam ediyor. Şimdi ben bu durumda ne yapmalıyım. Teşekkürler.
Çocuk Velayet Davası,Nafaka İptal Davasına Aile Mahkemesi bakar.Nafaka İcrasının geçmişe dönük İtiraz yapmak istiyorsanız Belirttiğiniz Delillerle Aile Mahkemesine Nafaka için açmış olduğunuz Nafaka Davasındaki Kararı İcra Müdürlüğüne sunmanız gerekir.