Tüketicinin Bilgisi Dışında İmzalatılan Evraklarla Kredi Çektirilmesi
Herkese merhabalar. Samsun'da ikamet eden babam (65) Yarlıgaç marka Güneş Enerjisi sistemi taktırmış. Yaşananları daha iyi anlaşılabilmesi için maddeler halinde yazacağım.
1. Firma yetkilisi kesinlikle peşin ödemeyi kabul etmemiş, taksitten faydalandıracağız seni amca yavaş yavaş ödersin demiş.
2. 10 aylık maaş bodrosu aldırmış bankadan.
3. Kimlik fotoğrafı çekmişler.
4. Ertesi gün bir genç eve gelip güneş enerjisi ile ilgili evrak getirdim amca deyip beş on imza attırmış.
5. Montaj için gelen ekip montajı bitirdikten sonra 3000 ₺ lik senet imzalatmışlar.
6. Babama seneti imzalattıktan sonra bir ödeme planı verilmiş bununla her ay ptt ye ödeme yap demişler.
7. Ben babamları ziyarete geldim istanbul'dan olanları dinledim kendisinden. Evrakları gösterdi. 36 ay vadeli geri ödemesi 3000 ₺ olan 2.150 ₺ lık bir kredi çektirilmiş. Hiç bankaya gitmediği, talep etmediği ve bilgi verilmemiş olmasına rağmen! Üstüne son olarak da 3000 ₺ lik bir senet imzalatılmış. Bir yıldan fazla olmuş bunlar yaşanalı, babam o günden beri her gün tekstil bankasına (icbc turkey olarak değişmiş adı) 75 ₺ yatırmış. Benim yeni haberim oldu ve bu olanlar hiç aklıma yatmadı. Ne yapmak gerekli lütfen yön gösterin. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Tüketicinin Bilgisi Dışında İmzalatılan Evraklarla Kredi Çektirilmesi
Olay biraz karışık. Babanızın attığı beş on imza dediğiniz evraklar nelerdir onları incelemek lazım. Bir başka firma ya da kişi bir başkası adına onun talebi olmadan kredi çekemez. Bu işte bir karışıklık var. Babanıza senet imzalatıp senetleri bankaya vermiş olabilirler. Banka da senedin ödenmesi için tebligat göndermiş olabilir. Olayı tam bilmeden kimse bir şey söyleyemez burada size.