Gazilik maaşını alabilir miyiz?
Merhaba.
Annem bir hafta önce vefat etti.Veraset ilamını verirken onun babasından kalma gazi maaşı olduğunu öğrendim.50 yıldır alınmamış; annem 35 yıldır dul ve vergi borçlu öldü.Bunca yıl alamadığımız gazi maaşını mahkeme ile birikmişini alıp evlatlarına verilebilirmi?bugüne kadar gazi maaşı kaldı diye bir belge ulaşmadı.(annemin babası kore gazisi)
gazilik maaşını alabilirmiyiz?
Re: Gazilik maaşını alabilirmiyiz?
Benim annannemin babası gazi imiş ve anannem hala hayatta acaba babasının gazilik parasını alabilirmi babası hayattayken gazi maaşı almıyordu ama alma hakkı vardı şimdi bu hakkından kızı yararlanabilirmi nereye nasıl başvurmak gerekiyor.
Cevap: Re: Gazilik maaşını alabilirmiyiz?
Denizli Serinhisar (eski adı Kızılhisar) dan Gazi Mustafa Ali Tozan (rahmetli) adına birileri gazilik maaşı alıyormuş.
Mustafa Ali Tozan benim dedemdir (annemin babası).Tam 11 sene çeşitli cephelerde savaşmış,gazi olmuştur(savaşta köprücük kemiği kırılmış,Alman doktorlar herhalde plastikten yerine bir köprücük kemiği yapıvermişler).Dedem 1964 senesinde vefat etmiştir.Kendisine gazilik maaşı bağlanmasını istememiş (yetimin hakkı var o parada diye) ve hiç bir zamanda maaş almamıştır.
2 si erkek 7 çocuğu vardır ve hiç birisi o maaşı almamıştır.Büyük dayımın kulağına gittiğine göre birileri o maaşı çekiyormuş veya çekmiş.Kim olduğu belli değil veya bizimkiler bilmiyorlar.Benim bu konuyla ilgilenmemi istediler .Birileri haksız şekilde o maaşı almış ve belkide hala almaktalar.
Mustafa Ali Tozan
Serinhisar / Denizli
1964 yılında vefat etti
Bu durumu kime bildirebiliriz ? Nereden araştırabiliriz ? Havadan para alıp,devleti soyanları meydana çıkartmak lazım
Cevap: Re: Gazilik maaşını alabilirmiyiz?
Bilgili biri bizi bilgilendirirse iyi olur herhalde