Merhaba, sorularımı sormadan önce başıma bugün gelen olaydan bahsetmek istiyorum.
Araba ile işe giderken döner kavşağa geldim. Sağdan gelen araç geçmemiz için yavaşladı. Tam dönerken yavaşlayan aracın sağından motor hızla geçti frene basmasam arabanın altına almıştım. Kornaya basıp ne yapıyorsun tarzında el hareketi yaptım. Motorcu da el hareketiyle karşılık verdi. Yolun kenarında durdu saymaya başladı bende aracı durdurdum. Aramızda ki diyalog hemen hemen şöyle,
Ben - Kardeşim ne yapıyorsun aracın arkasından kavşağa öyle girilir mi ya çarpsaydım sana. Benim en fazla arabam hasar alır olan sana olur ölürsün.
Motorcu - Sen açmışsın klimayı rahat rahat sürüyorsun ben bu soğukta motor üstünde 300 km yol yapıyorum.
Ben - 300 km yol yapıyorsun da ne oluyor. Ya çarpsaydım sana durduk yere başımızı belaya sokacaksınız düzgün kullanın şunu.
Motorcu - Motorcu o sırada el kol hareketi yaparak birşeyler söyledi yine korna seslerinden tam anlamadım ne dediğini.
Ben - Kardeşim şerefsizlik yapmayın milletin başını belaya sokacaksınız düzgün kullanın şu motorları.
Bu lafımdan sonra motorcu kaskla kafa attı. Bende kafadan sonra karşılık verdim boğuştuk biraz. Kafaya kadar şerefsizlik yapmayın dışında ters bir lafım olmadı ama sonrasında çok saydırdım. Millet ayırdı motorun başına gitti hâlâ el kol yapıp laf ediyor. Motora binerken arkasından bağırdım "suç sende değil şerefsiz fren basmayıp çarpacaktım sana ozaman iyi olurdu."
Konuşmalar hemen hemen böyle. Ardından hastahaneye gittim darp raporu aldım. Kaskla kafa atmasından dolayı kaşımın üstünde belirgin bir iz ve morluk oluştu. Boğuşma sırasında omuzum çıkmış. Sorularıma gelirsek
1- Polise şikayette bulunursam ben ceza alır mıyım? Alırsam ne tür bir ceza alırım.
2- Karşı taraf ne tür bir ceza alır.