başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması daha dogrusu CEPHAVALE
Öncelikle merhaba siteye yeni üyeyim ve bu ilk mesajım. sebebide malum hayatımda ilk defa adli bir durum oldu ve bu konuda çok cahilim
bundan 3 yıl önce bir arkadaşım istanbula çalışmaya çağırdı. şantiyede inşaat işinde gittim çalıştık 1 ay geçti ilk maaşlar yatırıldı hesaplara ama ben yeniydim ve ayım dolmamıştı bana yatırılmadı , yeni evliydim ve eşim hamileydi kötü günlerdi velhasıl arkadaşımın iyi niyetini suistimal ettim Cep telefonundan Cep havale yöntemiyle 800 tl parayı baska bir numaraya attım ve o numaraya gelen şifreyle parayı aldım. sonrasında ayrılmıştım istanbuldan , izmire döndüm budama işine başladım parada kazandım ve arkadaşıma itiraf ettim 800 tl parasınıda gönderdim ve ögrendimki savcılıga şikayet etmiş geri al diye anlaştıkta ama alamamış almasını bilmemiş , aradan 3 yıl geçti dün baktım E-DEVLET e adıma dava acılmıs 3 yıl önceki 800 tl için
(aşagıda ekran görüntüsü) istanbul küçük çekmece 17. asliye ceza mahkemesinden.
arkadaşım mahkemede şikayetçi olmayacak, tabi katılabilirse. o şanlıurfada ben izmirdeyim mahkeme ise istanbulda
ikimizde gariban derbeder insanlarız günü birlik tarlada fabrikalarda calısıyoruz oda uğrasmak istemiyor bende,
bu durumda ne olucak? şikayetci olmazsa dosya kapanırmı .? kapansa bile kamu davasımı olur? veya suclu bulunursam ne cezası yerim paramı hapismi hiç sabıkam yok ilk tek sucum
davaya katılmazsak ne olur cünkü muhtemelen o katılmaz. ben katılsam dahamı iyi yoksa onuda bulup götüreyyimmi bütün secenekleri cevaplayabilecek biri varmı acaba
umarım hapis olmaz ben en cok hapis cezasından korkuyorum eşim cocugum var kiracı adamım 3 ay hapiste olmak sorun degilde cok sıkıntı olur aileme
ayrıntılı bilgi gerekiyor ben hep kötüye hazırlanırım çünkü şanssız bir adamım 245. maddeye göre 3 ila 6 yıl arası hapis veriliyormuş
buda e devletteki davam http://i.imgur.com/p1GXTmq.png
Cevap: başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması daha dogrusu CEPHAVALE
Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan yokmu CEP BANK HAVALE yöntemi ile sms atarak 800 tl sini aldım 3 ay sonra iade ettim ama mahkemeligiz cocugu ikna edebilirim şikayetimden vazgeçiyorum diye
peki bu durumda ne ceza yerim
Cevap: başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması daha dogrusu CEPHAVALE
arkadaşınızın elinde cebe havaleyi sizin yaptığınıza dair belge görüntü ses kaydı somut delil içeren birşey varmı ?
eğer yoksa mahkemede ben yapmadım kendisi bana yolladı diyerek yırtabilirsiniz.