Aynı zamanda adli suç olan disiplin suçu Hk.
Merhaba arkadaşlar,
Üniversite öğrencisiyim. Bir öğretim görevlisi hakkında sınavın usulsüz yapıldığını düşündüğüm için dilekçe ile dekanlığa başvurdum. Öğretim görevlisi bu dilekçeyi ders esnasında benim rızam dışında yüksek sesle okudu. Ders esnasında dilekçede yazdığım ifadelerin doğru olup olmadığına dair öğrencilerin dilekçe üzerinde işaretleme yapmasını istedi. Hem öğrenci gizliliği hem de soruşturmanın gizliliği ihlali söz konusu. Şu anda okulda bununla ilgili soruşturma yürütülüyor ve tanıkların çoğunluğu bunları onaylarken birkaçı not kaygısından dolayı çekimser kaldı. Neyse ki vicdanlı, şeffaf bir disiplin kurulumuz var.
Suçun ispat edildiğini farzeder isek, bu vukuat T.C.K. 132.madde kapsamında "Haberleşmenin Gizliliğini İhlal" kapsamında adli bir suç mudur? Bu konuda yapmam gereken nelerdir? Okulun bunu adli makamlara bildirme yükümlülüğü var mıdır? Bunun tipik bir hoca-öğrenci çekişmesi olarak değerlenirilmesini istemem, yukarıda belirttiklerim gerçekten hem maddi hem manevi olarak beni mağdur etti. Yorumlarınızı ona göre yaparsanız makbule geçer.
Bilgilendirmelerinize çok ihtiyacım var,
Teşekkür ederim.