ihraç edilen memur emekli ikramiyesi
arkadaşlar babam 672 sayılı khk ile ihraç edildi ihraç edildikten sonra emekli başvurusu yaptı maaş bağlandı ama emekli ikramiyesi ödenmedi sebep olarak babamın memuriyete başlamadan önce 150 günlük sgk sının olması sebebiyle ikramiye ödenmiyormuş.babamın memuriyette geçen süresi 30 yıl tek başına emekli sandığı çalışması emekliliğe yetiyor.hizmet birleştirme zorunlu olduğu için ssk ve emekli sandığı hizmetleri birleştirilmiş bunu iptal ettirebilir miyiz sgk dava edilebilir mi dava kazanılabilir mi kıymetli görüşlerinizi bekliyorum
Cevap: ihraç edilen memur emekli ikramiyesi
Ben de 672 ile ihraç edildim. Toplam 29 yıl hizmetim var. Hepsi devlet sektöründe. Ancak KİT olan kurumuma ilk girdiğimde işe yeni giren tüm memurlar gibi sözleşmeli personel statüsünde ssk'lı idik,1990 yılında bu hizmetlerimiz emekli sandığına devredildi. Emekli dilekçesi verdim aylığım bağlandı ancak ikramiye verilmedi. Sebebini sordum ve cevap bekliyorum. SSK'lı hizmetlerim özel sektörde değil devlet sektöründe ve aynı kurumda. 2012 yılında çıkan kanun devlet sektöründe ssklı çalışmaları da kapsıyor mu? Bu sebepten ikramiye verilmeyecek ise bu durum hukuka uygun mudur? Ceza alarak görevimizden atılmış değiliz, KHK ile görevimize son verilmiş. Bu durum da farklılık oluşturabilir. Dava etsek kazanabilir miyiz, bu konuda emsal kararlar olduğu söyleniyor bilgisi olan yok mudur?