Tamir için verdiğim laptop dan parça sattığını düşünüyorum
Merhaba sayın hocalarım.. benim bi konu hakkında bilgiye ihtiyacım var..
bundan 1 ay önce bi arkadaşım bi arkadaşının laptopunu tamir için bana getirdi.. dükkanı kapatma sürecindeyim ve dükkanda gerekli tespit tamir araçları yoktu.. böyle yardım gereken konularda destek aldığım bir arkadaşım vardı.. daha öncede bana kazıklar atmasına rağmen iyi niyet gösterdim ve suistimal etti..
tamir için verdiğim laptopun anakartında sıkıntı olduğunu 500 liraya yapacağını söyledi.. arkadaşa ilettim .. onaylamadılar.. iade istediler.. bir aydır bana yalanlar söyleyip duruyor.. içindeki bi parçayı muhtemelen harddiski sattığını düşünüyorum.. çünkü harddiski bozuldu yenisini sipariş ettim bugun gelicek yarın gelicek diyip duruyo..onun öncesinde.. 2 gün sonra getiririm diyerek benden 2 adet laptop ekranı aldı.. bi seneye yakın oldu halaa getirecek..
bu konuda nasıl bir yol izlemeleyim.. itiraf etmiyo.. canlı itiraf dışında bu mağdurluğumu nasıl kanıtlarım.. bi şekilde telefonda itiraf ettirsem bile habersiz ses kaydetme yasal değil diye biliyorum..
bana bi yol gösterin arkadaşlar.. 2-3 tane şahidim var.. laptopun sahibi.. ve aracı arkadaşım gibi..
Cevap: Tamir için verdiğim laptop dan parça sattığını düşünüyorum
İzinsiz ses kaydı almak bunu delil olarak göstermek suçtur.
Madem şahitlerin var Savcılık da suç duyurusunda bulun.Bu şartlar altında Savcılık büyük bir ihtimal Kovuşturmaya gerek olmadığına karar verir.
İzinsiz ses kaydı almak bunu delil olarak göstermek her durumda suç değildir!
http://www.tevratduran.com/izinsiz-s.../#comment-8936
yani ses kaydı konusunu okudum ama anlamadım.. şimdi özel hayata bi müdahale yok.. sadece ewt kardeşim senin şu parçanı sattım dedirtip sonlandırmak suç mu..
şahit konusu şöyle.. bunu yapan anladığınız gibi dolaşık bi adam.. cevresinde yalancı şahitlik yapacak bi dunya adam vardır.. illaki itiraz edip adam dinleticektir.. o zaman ne olacak.. bu laptopu adama verdiğimi nasıl kanıtlıycam.. biz verdik diyoruz.. ama onun şahitleride biz öyle bi şey görmedik kanıtlasın diyo..
savcının kovuşturmaya gerek var demesi için ne olması gerekiyo..
Öncelikle her Vatandaşın Hakkını aramaya Dava açmaya Hakkı vardır.
Sayın Adaletin bumu olan üyenin yazmış olduğu ses kaydı her durumda suç değildir dese de,kabul olunan ses kaydı sadece Aile içinde bazı Hakimlerin takdirine kalır.Diğer taraf tan Davayı kazansanız bile karşı taraf izinsiz ses kaydından size dava açabilir diye düşünüyorum.
Yapacağınız Savcılık şikayetinde Savcı Kovuşturmaya gerek görmese bile sizin Dava açma hakkınız vardır.Sağlam şahitleriniz varsa Maddi ve dolandırmak tan dava açarsınız.İş yerinin Ticaret Kaydı İş yerinin ruhsatı falan yoksa cihazınızı vermezse şikayette bulunacağınızı falan söyleyin.Dava çok sıkıntılı bir iştir