Demirbaş (Kombi) tamiri masrafları kime ait?
Merhaba arkadaşlar,
1.5 yıldır aynı dairede ikamet etmekteyim kıl kuyruk bir ev sahibim var her konuda fazlasıyla uğraştırıyor hakkı olsa da olmasa da :)
15 küsür yıllık kombi var evde ben 1.5 yıldır kullanıyorum, geçen sene bu zamanlar bakımını yaptırdım fakat bu sene fan arızası yapmış eski olduğundan dedi servis
200TL'ye patladı, ben de araştırdığım kadarıyla bunu ev sahibinin ödemesi gerektiğini öğrendim fakat ev sahibi ödemem o size ait diyor, hatta avukatını sokuyor araya
Sözleşmemizde demirbaşların tamiri vs. diye bir madde varmış, çakallar ya eklemişler. İmzalamasaydınız siz ödeyeceksiniz diyorlar
Ama bununla da ilgili okuduğum kadarıyla bu durum kiracı aleyhine değiştirilemez ev sahibi öder gibi bir şeyden bahsediliyor fakat tam net bir şekilde yazan olmamış
Sözleşme de varsa ben mi ödemeliyim yoksa her durumda ev sahibi mi öder?
Cevap: Demirbaş (Kombi) tamiri masrafları kime ait?
"Kiralanan taşınmazda, her türlü normal ve anormal, iyi veya kötü kullanmadan doğan eskime ve yıpranma nedeni ile doğacak tüm masraflar malzeme ve işçilik dahil kiracıya aittir."
İlgili madde buymuş şu an sözleşmeden baktım, epey art niyetli bir madde koymuşlar maşallah bizde farketmemişiz.
Yok mu hakkımızı koruyan sözleşmeye eklenen bu maddeyi düşüren bir kanun? Sonuçta eskimiş 15 senelik kombinin masrafları beni alakadar etmemeli..
Cevap: Demirbaş (Kombi) tamiri masrafları kime ait?
Bu durumda baştan o sözleşmeyi okuyup imzalamalı değil misiniz? Attıgınız imzanın üstündeki yazıların sizi işinize gelmediğinde bağlamaması gerektiğini mi söylüyorsunuz?
Kombi eski ise, sözleşmede bu maddeyi görünce eve girmeden ev sahibine, 'bu kombi eski arkadaş, bir iki yıl sonra masraf çıkarırsa sorumluluğu almıyorum yoksa daireni kiralamayayım' demeniz gerekmez miydi?
Siz daireyi kombinin 15 yıllık oldugu hali ile begenip kendi belirttiginiz sözleşme maddesini de imzanızla kabul edip kiralamışsınız, şimdi diyorsunuz ki 'beni alakadar etmesin' ..
Kendi tarafınızdan bakıyorsunuz gibi geldi bana.. Kendinizi ev sahibi yerine koyun, kiralarken kombinin 15 yıllık oldugunu saklamamışsınız, gelen kiracı adayı kombiiyi daireyi herşeyi görmüş imzayı basmış sözleşmeye, siz de emanet etmişsiniz ısınsın yıkansın kullansın diye, eee arıza çıkınca gelmiş size diyor ki ben kullandım evet sözleşmede dde kabul ettim ama şimdi imzamdan kvırıyorum sen öde diyor size. Kabul eder misiniz?