Cevap: Kapıcı dairesi kullanımı
Öncelikle soruyu doğru anlamak bakımından sormak istiyorum.
Bazı blokların kapıcısı var ve bunlar sadece kendi blokuna mı hizmet ediyor yoksa tüm siteye mi?
Bloklar ayrı ayrı mı aidat topluyor, para tek bir yerde mi toplanıyor?
Kapıcıların maaşını ilgili blok mu ödüyor, yoksa tüm site mi?
Eğer kapıcılar tüm sitelere hizmet ediyorsa, boş kalan kapıcı dairelerinin de tüm siteye ait olduğu sonucuna varılabilir. Bu durumda adaleti sağlamak bakımından diğerlerini kullanmak isteyenden kira almak gerekir.
Ama her kapıcı kendi blokuna hizmet ediyor, maaşını kendi blokundan alıyorsa o zaman Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre Anayasa hükmünde olan yönetim planına meclis hükmünde olan kat malikleri genel kurulunun aldıkları kararlara bakmak gerekir. Yönetim planında bu yönde düzenleme yoksa, kat malikleri genel kurulunda kabul edilirse isteğiniz yönünde düzenleme yapılabilir.
Alıntı:
Yusuf Selçuk ATEŞKAN rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle soruyu doğru anlamak bakımından sormak istiyorum.
Bazı blokların kapıcısı var ve bunlar sadece kendi blokuna mı hizmet ediyor yoksa tüm siteye mi?
Bloklar ayrı ayrı mı aidat topluyor, para tek bir yerde mi toplanıyor?
Kapıcıların maaşını ilgili blok mu ödüyor, yoksa tüm site mi?
Eğer kapıcılar tüm sitelere hizmet ediyorsa, boş kalan kapıcı dairelerinin de tüm siteye ait olduğu sonucuna varılabilir. Bu durumda adaleti sağlamak bakımından diğerlerini kullanmak isteyenden kira almak gerekir.
Ama her kapıcı kendi blokuna hizmet ediyor, maaşını kendi blokundan alıyorsa o zaman Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre Anayasa hükmünde olan yönetim planına meclis hükmünde olan kat malikleri genel kurulunun aldıkları kararlara bakmak gerekir. Yönetim planında bu yönde düzenleme yoksa, kat malikleri genel kurulunda kabul edilirse isteğiniz yönünde düzenleme yapılabilir.
Yanıtınız için öncelikle teşekkürler.
evet bazı blokların kapıcısı var bazılarının yok her kapıcı kendi bloklarına hizmet ediyor ve maaşlarını o bloktaki yöneticiler aidatlardan ödüyorlar.
her blok yöneticilerinin dışında bağkur site yönetimi diye bir şey var onlar sadece 6 ay yakıt parası ve 6 ayda normal aidat topluyorlar onun sebebide haftanın belli günlerinde sıcak su veriliyor. Bunun dışında bir iş yaptıkları yok. Gelen şikayetleri bile bizim sorumluluğumuzda değil diyip gönderiyorlar.
Şimdi bu insanlar kendi genel kurullarında şöyle bir karar almışlar kapıcı daireleri site yönetimine aittir. diye bu hukuken uygunmudur? Çünkü buna istinaden bana kiraya verdiler. Her ne kadar yukarıda anlattığım gibi kapıcı dairesi benim blokuma aittir desemde dinlemediler.
Anladığım kadarı ile sizin bloğunuzda kapıcı yok. Binanın temizlik gibi işleri nasıl yürütülüyor?
Gündelikçi çağırarak ya da sırayla yapıyorsanız, Sayın Ateşkan'ın yazdıklarına göre siz haklısınız. Sizden kira istenemez.
Kapıcısı olmayan blokların kapıcı dairelerinin kiralanması yönetim planında mı yer alıyor, genel kurul kararında mı? Bunun yazılı dayanağına göre Kat Mülkiyeti Kanununa göre değişiklik için girişimde bulunacaksınız. Yazılı dayanağı yoksa zaten böyle bir şey yapılamaz.
Değişiklik için gerekli çoğunluk sağlanmazsa süresi içinde hakimin müdahalesini talep etmek üzere süresi içinde dava açacaksınız.
Alıntı:
Kapıcısı olmayan blokların kapıcı dairelerinin kiralanması yönetim planında mı yer alıyor, genel kurul kararında mı? Bunun yazılı dayanağına göre Kat Mülkiyeti Kanununa göre değişiklik için girişimde bulunacaksınız. Yazılı dayanağı yoksa zaten böyle bir şey yapılamaz.
Değişiklik için gerekli çoğunluk sağlanmazsa süresi içinde hakimin müdahalesini talep etmek üzere süresi içinde dava açacaksınız.
cevap verdiğiniz için teşekkürler.
evet yönetim planında yer alıyor. ekte fotoğrafta gönderdiğim şekilde madde olarak belirlenmiş fakat fotoğrafta dikkat ederseniz kirayada verilemez demiş aslında ama ne yapacağımızı bilmiyoruz.
http://i.resimyukle.xyz/MyW5.jpg
resimi ekledim konuyu yanıtlıyacak varmı?
Cevabı vermiştim:
Alıntı:
Kat mülkiyeti Kanununa göre yönetim planı değişikliği talep edeceksiniz.