Tek taraflı boşanma davası açma
Merhabalar!
Geçen yıl ağustos ayında evlenen bir kuzenim var. (bayan) Yaklaşık Nisandan buyana eşinden ayrı olarak amcamların yanında kalıyor. Eşi, babasını ve kardeşini birer ay arayla kaybetmesi sonucu dengesini kaybederek kuzenime olan ilgi alakasını yitirdiği için kuzenim tekrar onunla yaşamak istemiyor. Ayrıca aralarında tartışmalarda yaşandı. Eşi geri dönmesi için başlarda kendisine ve ailesine zarar vermekle tehdit ediyordu. Kuzenimde dava açmak istediğini ondan ayrılmak istediğini söylemesi üzerine , eşi elindeki mallarda kuzeniminde hakkının olduğunu bildiği için "ya sana vereceğim kağıdı imzalarsın yada senden boşanmam. istediğin mahmekeye başvur " gibi sözlerle kuzenimden boşanmak istemediğini söylüyor. Ama sözlerinin asıl altında yatan mallardan dolayı endişenin olması. Kuzenim bu durumda ona nasıl bir dava açmalı yada nereye başvurmalı. Eğer karşı taraf boşanma talebini mahkemede red ederse bu süreç ne kadar uzayabilir. Kuzenim avukata vekalet vererek bu işlem süreçlerini yürüttürebilirmi? Bu konuda acil olarak yardım bekliyorum.
Göstereceğiniz ilgi ve alaka için şimdiden teşekkür ederim!!!
"Acil" ciler fraksiyonundan bir üye daha!! forum kurallarımız bir kez daha okuyunuz
Re: Tek taraflı boşanma davası açma
bi arkadaşım 6 yıllık evli.eşiyle uyumsuzlukları kavgaları ve onun ilgisizlikleri yüzünden kendini alkole kumara verdi.eve uğramaz oldu.sevgi saygı bağları kalmadı.boşanmak istiyor çocuklarını göstermemekle tehtit ediyor yada yüklü tazminat istiyor.napıcanı bilemiyor.dava açsa kusurlu görünecek,oğlunu göremicek ve o kadar borcu varken yüklü tazminat ödemek zorunda kalıcak.mesleğini vermek istemiyorum ama evde durmamak için sürekli şehir dışına göreve gidiyor kendi isteğiyle.napıcak nasıl çıkıcak işin içinden.karşı taraf çalışıyor,ailesinin durumu da iyi boşanınca madur olmayacak.çocuğa bakması çok zor.ailesinde anne psikolojik tedavi alıyor babası ise çok yaşlı.baba yani arkadaşım resmi devlet görevlisi 2 00o ytl maaşı var.zaten çocuklarına şu an anne baba çalışıyor diye arkadaşımın ailesi bakıyor.ki bayanın ailesiyle aynı yerde oturdukları halde biz bakalım biraz demiyorlar.şimdi sorularım şunlar....
arkadaşım kusurlu ve borçlu durumda.boşanmak istiyor.çocuğunuda almak istiyor.tazminat nafaka ödeyemicek durumda.nasıl bir yol izlemeli.hakları neler yada neleri feda etmeli?lütfen acele cevap verin...