Parası ödendiği halde gönderilmeyen bilgisayar belleği
Nisan ayında oğlumun bilgisayar arızasını Kadıköy Yazıcıoğulları pasajı yakınlarında dükkanı olan ve önceden tanımadığım bir kişiye tamir ettirdik. Sonuçtan memnun kaldık. Daha sonra, Ekim ayında başka bir arıza olunca bu kez önceki deneyimimizden ötürü güven duyup yeniden aynı kişiyi aradık. Cihazı hiç görmeden "RAM arızasıdır. Bana kaparo gönderin, RAM alayım size gelir takarım" dedi. Düşünmeden "cebe havale" yöntemi ile 450 TL gönderdik. 3 gün sonra, ilk söylediği kaparonun yanlış hesaplandığını, bizim aletin sadece ikiz RAM kullanabileceğini ve 300 TL daha gerektiğini söyledi, onu da gönderdik. 9 gün daha geçti. Bu arada devamlı arıyoruz. Bazen meşgul oluyor, bazen bizi 10 dakika sonra (sözde!) arıyor. Ezcümle son bir telefon, "Efendim muhasebemle hesaplaşacağım, son bir 250 eksik kaldı, inanın size maliyetine vereceğim, üstünü cebimden vereceğim" gibi birçok ağlaşma sonunda, benim rızamla değil, saf gönüllü oğlumun ricasıyla 270 TL daha gitti. Güya bir firmanın serbest çalışan bayisiymiş, benim muhasebelerini arayıp bilgi almam etik olmazmış, zaten onlar beni tanımazmış falan filan. Bir ara oğlum dükkana uğradı, orasının başka birine devredildiğini söylemişler, bana bu da şüpheli geliyor.
Araya başka işler, sağlık sorunları vs. girdi. Şimdi vakit buldum. Tekrar bu kez kendi telefonumdan aradım. Oğlumun telefonunu hiç açmıyor. "Sizden alacağım var, 1020 TL bu konuda ne yapacaksınız?" deyince klasik çamura yatma numarasıyla 10 dakika sonra arayacağını söyledi. Taciz edercesine sabırla üst üste aradım. Ortalamanın üzerinde sabrı olan bir insan bile dayanamazdı. Sonunda "3 gün sonra İstanbul'dayım, sizin eve gelip para getireceğim" diye mesaj attı. Tabii gelen giden yok. Şimdi de numaramı engellemiş.
Elimde bu kişinin TC numarası, oğlumla ve benimle mesajlaşmaları ve telefon numarası var. Bir de banka işlem kayıtları. Bu bilgilerle hakkımı arama şansım var mı? Attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değer mi? Ne yapabilirim ve sonuç alır mıyım?
Şimdiden teşekkürler. Saygılarımla
Cevap: Parası ödendiği halde gönderilmeyen bilgisayar belleği
bu konuda tecrübeli olarak. yapmanız gerekenleri yazayım.
savcılığa yazışmaları ve gönderdiyiniz paraların dekontunu koyacaksınız. savcılığa da durumunuzu bu şekilde detaylı bir şekilde anlatan dilekçeyi yazacaksız. para gönderdiğinizi ve sizin bilgisayarınızı yapmadığını parçayı göndermediyini söyleyeceksiniz. büyük ihtimal dava açılır.bilişim sistemlerinin banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılıktan dava açılır düşüncesindeyim.
gel gelelim parayı nasıl alacaksınız? kaymakamlıklarda tüketici hakem heyeti var. tüketici hakem heyeti dilekçesini internetten bulabilirsiniz. esnafın işyerinin adını adresini yazacaksınız. yazışmaları koyacaksınız dekontları da dosyaya koyacaksınız.dilekçenizi tüketici hakem heyetine vereceksiniz.onlar ilk karsı tarafın savunmasını alır. daha sonra sizin lehinize karar verecekler. karar ile icra dairesine gidip icraya vereceksiniz. bu türde insanların üzerinde bir şey olmaz ama hakkınızı aramanızı tavsiye ederim.
düşüncelerim bunlar
siz bunları yapmadıkça bu insanlar diyer insanları dolandırmaya devam edeceklerdir.
Cevap: Parası ödendiği halde gönderilmeyen bilgisayar belleği
Ayrıntılı ve açık yanıtınız için çok teşekkür ederim. Benim gibi karakolun, adliyenin önünden geçmeye korkan bir insan için güç bir süreç olacak ama hakkınız var. Bunlarla uğraşmak gerekli.
Esenlikler dilerim. Saygılar