Kredi ve kredi kartı borcu yurtdışı haciz?
merhaba arkadaşlar bir sorum var,
Farklı bankalara kredi ve kredi kartı borçları toplamda ortalama 300 bin tl. Ve saolsunlar her gün hal hatır sormak için arıyorlar bu çok hoş bir şey :)
Şimdi benim eşim ukraynalı ve biz Ukrayna da yaşayalım diyoruz merak ettiğim soru şu?
Oraya taşınsak ve orada yaşasam üzerime araba veya ev alsam bunu haciz edebilirler mi ?
Veya orada banka hesabında para bulundursam yine haciz edebilirler mi ?
Aynı şekilde kendi üzerime değilde yabancı eşim üzerine olsa sorun olur mu ?
Bu borç nasıl oldu diye soranlar olacaktır. Şirketimiz iyiyken her şey iyiydi şimdi hepsi gitti borç kaldı benimde ödeyecek param yok.
Cevap: Kredi ve kredi kartı borcu yurtdışı haciz?
yerken iyi idi,size cevap bile yazılmaz.
parayı şirket için kullandık ve battık ortağım saolsun. sizin paranızı alıpda yemedim ya öyle bi yazmışsınız ki :D
Alıntı:
delidolu rumuzlu üyeden alıntı
yerken iyi idi,size cevap bile yazılmaz.
Böyle bir üslubun kabul edilebilir bir yanı olduğunu sanmıyorum.
Hiçbir hukukçu, kanuna karşı hile niteliğinde tavsiyede bulunamaz.
Ancak mağdur olmamanız açısından şunu hatırlatmak lazım:
Tüm malvarlığınızı Ukraynalı eşin üzerine yapıp, onun üzerine banka hesabı açmadan önce, paraları alınca sizi bırakıp kaçmayacağından ne kadar eminsiniz?
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
Böyle bir üslubun kabul edilebilir bir yanı olduğunu sanmıyorum.
Site yöneticilerinden çok özür diliyorum,kendime hakim olamadım.
Ortada mal veya para yok :D olsa zaten borç ödenir ama işte olurda 3 5 bir şeye sahip olursak nasıl bir yol izlemeliyim merak ettiğim bu. Kaçıp gitmeme konusuna gelince orada benimde güvenim yok :D onun için yapma taraftarı değilim
Bankalar eğer karşılıklı hukuki anlaşmaları tam olan ülkeler ile uygun tebligat koşullarında isterlerse takip yapabilirler ancak anladığım kadarı ile 3-5 bankaya toplam olan 300 bin TL için hiçbir banka bu işle uğraşmaz...
Alıntı:
bummerxy rumuzlu üyeden alıntı
Bankalar eğer karşılıklı hukuki anlaşmaları tam olan ülkeler ile uygun tebligat koşullarında isterlerse takip yapabilirler ancak anladığım kadarı ile 3-5 bankaya toplam olan 300 bin TL için hiçbir banka bu işle uğraşmaz...
Bir bankaya sadece tek kart borcu 270 bin tl ama :D diğerleri ufak