Cevap: Knight Hesabım Çalındı
Telefon muhtemelen yersiz yurtsuz birisinin üzerine kayıtlıdır. Bulunsa bile "benim haberim yok telefon hattını yıllar önce sattım" der. Dolandırıcılar sizce bu kadar basit bir önlemi almaz mı?
Bin kere diyoruz şu kadar kolay güvenmeyin diye ama malesef hep aynı sorun ortaya çıkıyor. Yapılabilecek bir şey yok şikayetçi olmaktan başka.
Özetle,
şikayetçi olabilirsiniz ancak muhtemelen bu, hiç bir işe yaramayacak.
ispatlamanız çok zor, ben parayı elden verdim dese parayı almadığınızı nasıl ispat edeceksiniz? o yüzden bu tip alışverişler tamamen iyi niyet üzerine kuruludur ve güvenmediğiniz kişiler ile yapılmamalıdır.
bir ihtimal bu kişi çok kişiyi dolandırdı ise belki bir sonuç alınabilir.
Tüm uzaktan alışverişlerde kural önce paranın sonra ürünün gönderilmesi üzerindedir.Bu konuda yaptığınız hata ispatı daha da zorlaştırıyor.Vakit sorununuz yoksa gene de savcılığa bi gidin derim ama bu şartlarda çok bir şey çıkmayabilir.
Alıntı:
cemalgurler rumuzlu üyeden alıntı
ispatlamanız çok zor, ben parayı elden verdim dese parayı almadığınızı nasıl ispat edeceksiniz? o yüzden bu tip alışverişler tamamen iyi niyet üzerine kuruludur ve güvenmediğiniz kişiler ile yapılmamalıdır.
bir ihtimal bu kişi çok kişiyi dolandırdı ise belki bir sonuç alınabilir.
Hani ben Gaziantep'deyim kendisi ise başka şehirde. Elden vermiş olması imkansız. Yalan söylediği de ispatlanırsa, neyse yaa gözden çıkardığım bir hesaptı ve 300-500 lirasında da değilim. Felaket derecede dolandırıcı/hırsız var piyasada...
Bana çok çok iyi bir tecrübe oldu. Aslında şifreleri verirken bile içimden hep aha hesabım gitti dedim. Buna rağmen insanlara güvenmek istiyorsun. Çünkü karşındaki kişi o kadar samimi konuşuyor ki dolandırılma ihtimalini hiç akla getirmiyorsun. Neyse bir oyun hesabı için hiç uğraşmayacağım. Bu da bana ders olsun. İnsanlara olan %10'luk bir güvenim vardı o da gitti...
Bu oyunu yıllarca oynamış biri olarak genelde gördüğüm husus burada yaşanan dolandırcılık olayları diğer vakıalarda yapıldığı gibi profosyenel bir biçimde değilde biraz daha insanların macera araması şeklinde.Zaten oyunun yaş ortalamasına da bakarsak en fazla 18 civarıdır.Profosyonel bir dolandırcı karşıda olmadığını düşünüyorum bu kapsamda sonuç alınabilecek bir durum gibi geliyor bana
Alıntı:
Cortexiphan rumuzlu üyeden alıntı
Bu oyunu yıllarca oynamış biri olarak genelde gördüğüm husus burada yaşanan dolandırcılık olayları diğer vakıalarda yapıldığı gibi profosyenel bir biçimde değilde biraz daha insanların macera araması şeklinde.Zaten oyunun yaş ortalamasına da bakarsak en fazla 18 civarıdır.Profosyonel bir dolandırcı karşıda olmadığını düşünüyorum bu kapsamda sonuç alınabilecek bir durum gibi geliyor bana
Bana da öyle geliyor mesela operatörler o numarayı o tarihte kimin kullandığını kaydediyor. Savcılık istediği takdirde bu raporlar sunulabilir. Kişi, benle konuştuğu telefon numarasından çok rahat bulunur. Fakat işte vereceği ifadede elden para verdim diye üstüne bir de beni suçlama ihtimali var. İnsanoğlu bu, çiğ süt emmiş!
Alıntı:
cesuronline rumuzlu üyeden alıntı
Bana da öyle geliyor mesela operatörler o numarayı o tarihte kimin kullandığını kaydediyor. Savcılık istediği takdirde bu raporlar sunulabilir. Kişi, benle konuştuğu telefon numarasından çok rahat bulunur. Fakat işte vereceği ifadede elden para verdim diye üstüne bir de beni suçlama ihtimali var. İnsanoğlu bu, çiğ süt emmiş!
Operatör o tarihte o numarayı kimin kullandığını bilemez. Sadece hat kimin üstüne kayıtlı onu bilir. Profesyonelse muhtemelen evsiz barksız veya en azından konuyla ilgisiz birisinin üzerine kayıtlı olma ihtimali çok yüksektir.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Operatör o tarihte o numarayı kimin kullandığını bilemez. Sadece hat kimin üstüne kayıtlı onu bilir. Profesyonelse muhtemelen evsiz barksız veya en azından konuyla ilgisiz birisinin üzerine kayıtlı olma ihtimali çok yüksektir.
Hocam mesela bende sim kart var. Sim kartımla konuşurken uyduya bir sinyal gönderiyor ve telefon numaram üzerinden bulunduğum konum belli oluyor. Ya da en azından o hattın bir faturası ya da TL yüklenmesi gerekiyor. Böyle bir durumda yine tespit edilebilir diye biliyorum. Yani istenirse bulunur.